fbpx

Osasuna er sæsonens store overraskelse

Simon Arun Vrábel - 08.11.22

// La Liga // Osasuna

Klubben fra den nordspanske by Pamplona, Osasuna, er ud over at være sidste modstander inden VM samtidig sæsonens helt store overraskelse. Udover at kampene normalt er målrige så taler statistikken til Barcas fordel.

Runde nummer 14 i La Liga bliver ekstra speciel og det er ikke fordi, at Barca skal en tur nordpå for at besøge Osasuna, men fordi det er den sidste kamp inden vinterens VM i Qatar begynder. Hvis statistikken bruges som en rettesnor for tirsdagens sene aftenkamp så bliver kampen både målrig og sejrrig for Xavis mandskab.

I aftren klokken 21.30 tager Barca turen nordvest op til byen Pamplona, som ligger ca. 80 km. syd for San Sebastián. Her ligger Estadio El Sadar, som er hjemmebane for Osasuna, som mere officielt går under navnet Osasuna Athletic Club. Selvom nordspanierne har overrasket de fleste i denne sæson, så har catalanerne ikke tabt en kamp til Osasuna siden juli 2020 og den generelle statistik taler da også for en sejr tirsdag aften.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Barca har nemlig kun tabt én af de seneste fem opgør mod Osasuna, hvor de resterende fire er endt med en enkelt uafgjort og tre sejre. Barcas tag på Osasuna er dog større end antallet af sejre indikerer og det understreger målscoren på 13-4 tydeligt. Især i den sidste kamp imellem de to hold var catalanerne overbevisende, da Ferran Torres blandt andet scorede to mål i holdets 4-0 sejr på Camp Nou. Alligevel må man forvente, at aftenens kamp ikke nødvendigvis bliver helt lige til.

Osasuna har nemlig overrasket de fleste ved at komme godt fra start i dette års La Liga og holdet, som bliver trænet af Jagoba Arrasate, har kun tabt fire kampe i sæsonens 13 første runder. I de sidste fem kampe har Arrasates tropper kun tabt en enkelt kamp og det betyder, at Osasuna inden tirsdagens opgør at er finde på 5. pladsen kun et enkelt point fra Atletico Madrid på 3. pladsen.

Selvom catalanerne har mødt modstand i Champions League er Xavis mandskab forsat flyvende i La Liga, hvor man kun har lukket fire mål ind og tre af disse var i holdets 3-1 nederlag til rivalerne fra Real Madrid. Dertil kommer, at Andreas Christensen er blevet klarmeldt samtidig med, at forsvaret har en topmotiveret Gerard Piqué, som forventes at få spilletid han allersidste kamp i karrieren. Helt generelt skal mange af Barcas spillere til VM i Qatar og derfor forventes det, at mange spillerne vil tanke ekstra selvtillid i aftens kamp.

Kampen sparkes i gang i aften kl. 21.30 og kan ses på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.