fbpx

Quique Setién var længe på Barcas radar

Anders Lang Jensen - 19.01.20

© Getty Images
// Setien

Trods massive rygter omkring et comeback til Camp Nou for Xavi endte det med, at Barcas nye træner i stedet hedder Quique Setién. Og det er ikke en helt tilfældig ansættelse af Barcas sportslige ledelse.

I Quique Setiéns tid hos Real Betis leverede den rutinerede træner nemlig rigtig gode præstationer og viste, at han rent taktisk er en intelligent træner. Og helt tilbage i 2018 beskrev vi her på fcbarcelona.dk, hvordan Setién meget vel kunne være en fremtidig Barca-træner.

Med sit Real Betis-mandskab udviste han klokkeklare boldbessidende kvaliteter, der tiltaler Barca. De værdier, der gennemsyrer Barcas filosofi, er Quique Setién selv fortaler for og har tydeligt vist, at han er i stand til at få det igennem til sine spillere på banen.

Et offensivt og aggressivt presspil er kendetegnende for Quique Setiéns taktik. Nu får træneren det bedste hold til rådighed i hans karriere, og det bliver interessant at se, hvordan Setiéns åbenlyse taktiske idéer vil inspirere Barca-truppen, til forhåbentligt nye højder de kommende sæsoner.

En ting er sikkert: Setién får ikke et bedre og mere oplagt spillermateriale at arbejde med, for at spille på den måde han ønsker.

.:FORSIDE:.