fbpx
Annonce

Raphinha giver Dembélé kamp om pladsen

Markus Johannessen - 08.03.23

// Ousmane Dembélé // Raphinha

Raphinha har under Ousmane Dembélés fravær vist et stigende niveau på højrefløjen. De to angribere kan ikke begge besidde deres fortrukne position og der kan blive kamp om minutterne når Dembélé returnerer. 

Raphinha blev i søndagens opgør målscorer mod Valencia og sørgede endnu engang for, at catalanerne hev tre point hjem. I takt med, at Real Betis og Real Madrid spillede uafgjort, positionerer det nu Barca i toppen med ni point ned til andenpladsen. 

Den 26-årige brasilianer har haft udfordringer med at finde sig til rette i Xavis mandskab, men har, efter et sideskift fra venstre- til højrefløjen, højnet niveauet betragteligt, hvilket ikke er gået cheftræneren forbi.

Artiklen fortsætter under annoncen


Den offensive højrefløj er dog en position, som normalt er besat af Dembélé og franskmandens tilbagevenden er lige rundt om hjørnet, nok ikke på søndag mod Bilbao, men måske weekenden efter i El Clásico på Spotify Camp Nou.

Der er ingen tvivl om, at Xavi har stor tillid til Dembélé. Xavi har tidligere udtalt, at den franske angriber kan blive den bedste i verden på sin position, hvis han vil det nok. Til gengæld har Xavi også for nyligt udtalt, at der sker mere på banen, når Raphinha er inde. 

Raphinha har netop indhentet Dembélés målstatistik og de to angribere har nu hver især en målscorer på otte. Derudover har Raphinha kvitteret med to assists mere end sin franske kollega, hvilket efterlader brasilianeren som Barcas topassist i denne sæson med ni oplæg. 

Raphinha modtog stående applaus da catalanerne forlod banen efter den vanskelige sejr mod Valencia og man må sige, at angriberen for alvor har overbevist både fans og trænerstab om hans bidrag til holdet. 

I de catalanske medier bliver Raphinhas og Dembélés opgør om højrefløjen kaldt en sund konkurrence. Det er kun positivt for Xavi med to kantspillere, som presser hinanden til det bedre.

.:FORSIDE:.