fbpx

Referat: Manchester United – FC Barcelona 2 - 1

FCBARCELONA.DK - 23.02.23

© Getty Images
// Manchester United

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo (Alonso 82’), Christensen, Balde, Busquets, De Jong, Kessié, Sergi Roberto (Torres 70’), Raphinha (Fati 75’), Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, García, Alonso, Alba, Torre, Torres, Fati og Casadó

Mål: 0-1 Lewandowski, straffe (18’), 1-1 Fred (47’), 2-1 Antony (73’)

Manchester United tog imod Barca i returopgøret i Europa League efter 2-2 på Camp Nou en uge forinden. Barca måtte undvære de skadede Pedri og Dembélé, samt den karantæneramte Gavi. Det betød en startopstilling med blandt andre Kessié og Sergi Roberto.

Artiklen fortsætter under annoncen


United lagde ud med at skabe en helt åben chance allerede i det 3. minut, da Fernandes kom helt fri efter en omstilling, men Ter Stegen parerede med foden. Barca svarede straks tilbage med et forsøg fra distancen fra Raphinha, men her gik bolden et stykke over mål. United mødte Barca med et højt pres og det gav problemer med opspillet. Barca havde svært ved at komme fremad banen og det var ikke meget catalanerne var i Uniteds felt det første kvarter.

Det kom de i det 17. minut, da Balde modtog bolden i feltet og blev revet i armen af Fernandes så han faldt. Dommeren pegede resolut på 11-pletten til et straffe til Barca. Det tog Lewandowski sig af, hvor De Gea i målet fik hånden på bolden, men den gik alligevel i nettet til 0-1 til Barca. Scoringen gav tydeligvis Barca mere selvtillid, for de havde bolden mere og virkede komfortable i spillet. Defensiven fungerede glimrende og hjemmeholdet havde mere end svært ved at nærme sig det catalanske felt. Modsat var Barca også sjældne gæster foran det engelske mål.

Barca virkede i kontrol og de var påpasselige med bolden og tog ingen chancer i det offensive spil. Det fortsatte meget taktisk fra begge sider og United kæmpede forgæves for at skabe noget. Da halvlegen gik ind i det sidste minut lavede United-keeper De Gea en kæmpe fejl ved at sende bolden lige i fødderne på Sergi Roberto. Den røg videre til Kessié, men hans skud blev blokeret. Her havde Barca en gylden mulighed for at øge føringen. Mere skete der ikke i første halvleg, hvor Barca havde ydet en solid indsats og skaffet sig en vigtig føring.

Anden halvleg fik den værst tænkelige start for Barca, for i det 47. minut blev der udlignet. Kessié mistede bolden foran eget felt og det udnyttede United til at spille Fred fri, hvor han placerede bolden tæt op af den ene stolpe. Scoringen tændte op under Old Trafford og United var ovenpå. De satte sig på spillet og fik sat Barca under pres samtidig med, at catalanerne virkede stressede i deres spil. I det 55. afsluttede Antony fra distancen, men Ter Stegen pillede let bolden ned. Barca havde store problemer med det fremadrettede spil, for bolden blev hurtigt pillet fra dem.

Først i det 64. minut lykkedes det for Barca at skabe noget foran mål, men så var det til gengæld også uhyre tæt på. Koundé fik hovedet på et indlæg, men De Gea leverede en klasseredning i fuld længde. På det efterfølgende hjørnespark afsluttede Kessié, men også her greb De Gea ind. Intensiteten forsvandt lidt ud af Uniteds spil og Barca kom bedre med. Med 20 minutter tilbage skiftede Xavi ud for første gang, da Ferran Torres afløste Sergi Roberto i en klar offensiv disposition. Få minutter efter blev der igen jublet på Old Trafford, da et højt engelsk genpres gav resultat, så Antony kunne afslutte fra kanten af feltet og bringe sit hold foran med 2-1. Xavi reagerede ved at sende Ansu Fati på banen i stedet for Raphinha, som man ikke havde set meget til.

Barcas spillere virkede rystede og de var under pres, for United havde momentum og gik efter scoring der kunne lukke opgøret. I det 82. minut kom Alonso på banen i stedet for en træt Araujo. Jagten blev sat ind på en udligning der ville give forlænget spilletid, men Barca havde svært ved at få spillet fremad banen til at hænge sammen. Da kampen gået ind i overtiden, lykkedes det endelig for Barca at skabe en chance. Lewandowski fik bolden sendt forbi De Gea, men inde på stregen fik Varane sparket den væk. Det blev sidste aktion i opgøret, for kort efter blev der fløjtet af og Barca er dermed ude af Europa League efter en skuffende aften på Old Trafford.

.:FORSIDE:.