fbpx

Referat: Rayo Vallecano – FC Barcelona 1 - 2

FCBARCELONA.DK - 27.01.21

© Getty Images
// Copa del Rey // Rayo

FC Barcelona: Neto, Mingueza, Araujo, Lenglet, Junior (Alba 67’), Busquets, De Jong, Puig Pedri 67’), Messi, Griezmann (Braithwaite 85'), Trincao (Dembélé 67’)

Bænk: Ter Stegen, Pjanic, Braithwaite, Dembélé, Pedri, Alba, Umititi, Ilaix og Arnau Tenas

Mål: 1-0 García (63’), 1-1 Messi (69’), 1-2 De Jong (80’)

Det handlede om 1/8 finalen i Copa del Rey, hvor Barca mødte Rayo Vallecano fra 2. division A, et opgør der blev spillet i Madrid. Runden skulle afgøres i denne ene kamp. Efter to kampes karantæne vendte Messi tilbage til holdet, hvor Koeman overraskede ved at starte med spillere som Junior, Puig og Trincao.

Der var godt fart i Barcas spil fra start og allerede i det første minut var de farlige da Mingueza var gået med frem, men han måtte nøjes med hjørne. Rayo spillede forsigtigt og overlod initiativet til Barca, der var klart mest på bolden. I det 11. minut var de farlige igen, da Messi lagde et frispark ind i feltet, der gav målmanden problemer. Barca fortsatte med at sidde solidt på spillet og når Rayo gik frem på banen, løste Barca det godt.

Efter 20 minutter kunne det godt være blevet til en catalansk føring, da Junior sendte bolden ind i feltet, hvor De Jong kom foran målmanden og afsluttede, man han måtte se bolden tage overliggeren. Lige efter afsluttede Messi fra distancen, men uden de store problemer for Rayos målmand. Herefter fulgte nogle minutter hvor Rayo kom mere med og de fik skabt et par farlige situationer, uden at der dog blev afsluttet.

Barca kom hurtigt i kontrol igen, men de smed også en del bolde væk i opspillet, hvor især Rique Puig havde det svært med sit tekniske spil og den ujævne bane gjorde det heller ikke nemmere. I det 36, minut fik Barca sat en god omstilling op, hvor Trincao trak ind i feltet og afsluttede, men målmanden afværgede. Riqui Puig fik fat på riposten, men hans skud ramte en modstander og prellede af på ydersiden af stolpen. Barca pressede på i slutminutterne hvor både Griezmann og De Jong afsluttede, men scoret blev der ikke i de første 45 minutter, hvor Barca havde fortjent en føring.

I det 48. minut fik Barca frispark i højre side udenfor feltet og trods en spids vinkel sendte Messi bolden mod mål, hvor den ramte overliggeren. Træværket var ikke på Barcas side denne aften. Rayo kom bedre med fra anden halvlegs start og efter en lille time fik de sendt et godt skud af sted, som Neto tog sig af. Barca havde pludselig problemer med et holde på bolden og det udnyttede Rayo i det 63. minut, hvor Lenglet blev tørret i feltet af Alvaro, der sendte bolden tæt ind foran mål, hvor Fran García let kunne score. Ufortjent 1-0 til hjemmeholdet.

Koeman reagerede med tre udskiftninger på samme tid i det 67. minut, hvor Alba, Pedri og Dembélé afløste Junior, Puig og Trincao. Blot to minutter efter blev der udlignet. De Jong sendte Griezmann af sted i dybden og han spillede ind til Messi, der sikkert gjorde det til 1-1. Barca satte sig igen tungt på spillet og indledte jagten på at undgå forlænget spilletid. Et kvarter før tid forsøgte Dembélé sig fra distancen, hvor bolden blev blokeret tæt foran mål. 10 minutter før tid kom belønningen for det hårde arbejde, da Messi sendte Alba af sted i dybden. Han spillede hurtigt videre ind foran mål, hvor De Jong kom stormende og gjorde det til 1-2, i en næsten tro kopi af Barcas første scoring.

Få minutter senere kom Braithwaite ind i stedet for Griezmann. Rayo var tvunget længere frem på banen og kæmpede for en udligning og den kunne være kommet i det 89. minut på et langskud, men Neto var på plads. Netop som kampen var gået ind i overtiden, burde Messi have lukket kampen, men han overdrev sine driblinger og bolden endte i sidenettet. Her burde han have set en totalt fri Braithwaite foran mål. Rayo pressede på til det sidste, men Barca holdt hovedet koldt til dommerens sidste fløjt. Med sejren er Barca klar til kvartfinalen i Copa del Rey. 

.:FORSIDE:.