fbpx
Annonce

Sergi Roberto: 'Jeg er glad for Xavi som træner'

Simon Arun Vrábel - 07.03.23

// Sergi Roberto

Meget naturligt er Sergi Roberto glad for sin nylige kontraktforlængelse og i hans seneste interview kigger han både tilbage på sine mange år i klubben samtidig med, at han fortæller om sit forhold til Xavi som træner.

Efter flere måneders spekulationer i den catalanske presse blev det fredag eftermiddag offentliggjort, at Sergi Roberto får sin kontrakt med Barca forlænget. I hans efterfølgende møde med pressen gav han et spændende indblik i hans mange år i klubben samt det specielle forhold som han har til Xavi.

’Jeg husker, at jeg debuterede på Bernabéu i Champions League da jeg var 18 år gammel og i dag er jeg 31 år, så jeg er naturligvis glad for, at klubben ønsker at forlænge min kontrakt. Jeg kom til Barca da jeg var 14 år gammel og jeg vil altid være en culé’, indledte den rutinerede midtbanespiller, som igennem sin karriere har prøvet at spille på stort set samtlige positioner på banen.

Under Xavi har Sergi Roberto dog primært optrådt på midtbanen og netop Xavi fyldte da også meget i catalanerens interview.

Artiklen fortsætter under annoncen


’De sidste to år har været meget svære for mig på grund af skader og min operation. Jeg husker at Xavi ankom på samme tidspunkt som jeg var på vej til at blive opereret og dengang forsikrede han mig om, at han havde stor tillid til mig. Han fortalte mig at han vidste, at jeg kunne hjælpe teamet og jeg husker, hvordan det gav mig ro i sindet. Min forlængelse viser mig at han står ved sine ord og jeg er utrolig glad for Xavi som træner’, fortalte en følelsesladet Sergi Roberto.

’Siden jeg har været helt lille, har jeg været omgivet af spillere som Xavi, Iniesta, Busquets, Puyol og Piqué, så jeg har haft mange store navne som forbilleder. Jeg ønskede at følge i deres fodspor og blive i klubben i lang tid, så jeg også kan hjælpe de unge spillere med at udvikle sig. Jeg har været culé siden jeg var helt lille og jeg ved, hvor svært det kan være at spille i en stor klub som Barca, når man er meget ung. Mit råd til de unge er, at hvis de har en drøm, så skal de arbejde hårdt for at opnå den, for det er ikke urealistisk at ens drømme går i opfyldelse. Forhåbentligt vil mange af vores unge talenter forblive på førsteholdet i mange år ligesom jeg selv har gjort det’, afsluttede han.

Sergi Roberto er født og opvokset i Reus som ligger lidt syd for Barcelona. Den rutinerede catalaner har spillet 106 kampe for andetholdet og 339 kampe for førsteholdet. Sammenlagt har Sergi Roberto scoret 22 mål og lavet 43 assist i sin karriere.

Sergi Robertos mest berømte mål er uden tvivl 6-1 scoringen i overtiden mod PSG i 2017. Den scoring kan ses i videoen ovenfor.



.:FORSIDE:.