fbpx

Ter Stegen kan tage clean-sheet rekord mod Celta

Peter Vyff - 01.06.23

// Ter Stegen


Marc-André ter Stegen lykkedes forleden med at udligne Paco Liaños rekord for flest clean sheets i en enkelt sæson i La Liga. Tyskeren håber dog på at få rekorden alene, og ønsker derfor at starte inde imod Celta Vigo.

Barca har haft en historisk stærkt defensiv i denne sæson, hvilket især skyldes Ter Stegens præstationer inde i målet. Den 31-årige målmand har været én af de holdets bedste spillere, og han har derfor stor skyld i, at det lykkedes at hente mesterskabstitlen til Spotify Camp Nou efter fire hårde år.

Tyskeren formåede i søndags at tangere rekorden for flest clean sheets i La Liga, da han holdte målet rent for 26. gang i denne sæson, hvor Mallorca blev besejret med 3-0. Landsholdsspilleren er dermed på samme antal som Paco Liaño, der satte den historiske rekord for Deportivo La Coruña tilbage i 1994.

Artiklen fortsætter under annoncen


Ter Stegen har dog ifølge avisen AS ikke tænkt sig at dele rekorden længe, og han har derfor angiveligt bedt Xavi om at starte ham inde i sæsonens sidste kamp imod Celta Vigo. Tyskeren understregede også sit ønske om at få rekorden alene, da han efter kampen imod Mallorca udtalte sig til pressen.

'Nu er målet at få rekorden selv. Når du er så tæt på, så er du nødt til at tage chancen og angribe muligheden', sagde målmanden og tilføjede: 'Det er ikke kun min mission, men hele holdets, da det er en historisk rekord at sætte. Jeg er dog allerede meget tilfreds, da det havde gjort ondt ikke at nå rekorden'.

Landsholdsspilleren kan dog få svært ved at holde målet rent for 27. gang i denne sæson. Barca tager på søndag til Galicien for at spille imod Celta Vigo, hvor Xavi tilsyneladende kommer til at undvære en række nøglespillere, deriblandt Jordi Alba, Pedri, Alejandro Balde, Sergio Busquets og Ronald Araújo.

Derudover skal det bemærkes, at Celta Vigo i øjeblikket kæmper for at undgå nedrykning til Seguna División. Galicerne har inden sidste spillerundet ét point ned til Real Valladolid på 18. pladsen, og motivationen vil derfor være på sit højeste, for at sikre holdet endnu en sæson i den bedste Spanske fodboldrække..:FORSIDE:.