fbpx

Ter Stegen nærmer sig historisk flot Zamora-trofæ

Peter Vyff - 07.04.23

// Ter Stegen

Barca har haft et historisk stærkt forsvar i denne sæson, hvilket især skyldes Ter Stegen. Tyskeren har blot indkasseret ni mål hidtil i La Liga, og han nærmer sig derfor Zamora-trofæet med den bedste statistik nogensinde.

Efter et par hårde sæsoner, så ser det endelig ud til at Barca kan løfte mesterskabstrofæet igen. Catalanerne har et forspring på hele 12 point ned til Real Madrid på andenpladsen, samtidig med at der kun er 33 point tilbage at spille om.

Catalanerne har nærmest været umulige at score på i La Liga, når forsvaret har bestået af Alejandro Balde, Andreas Christensen, Ronald Araújo og Jules Koundé, samt Marc-André ter Stegen i målet. Det er kun lykkes for modstanderholdene at få bolden forbi tyskeren ni gange i La Liga, hvilket er en historisk flot præstation.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det betyder også at Barca-keeperen nærmer sig Zamora-trofæet med hastige skridt. Den anerkendte titel blev etableret af avisen Marca tilbage i 1958, og trofæet er sidenhen blevet uddelt til den målmand med den laveste mål-koefficient i sæsonen i La Liga.

Det kræver dog at målmanden har deltaget i mindst 28 kampe, hvilket Ter Stegen runder i holdets næste ligakamp imod Girona på mandag. Og hvis den nuværende statistik holder ved, så har tyskeren direkte kurs mod det historisk flotteste Zamora-trofæ.

Målmanden med den andenbedste koefficient i La Liga er Álex Remiro fra Real Sociedad, som dog slet ikke kommer i nærheden af Barcas målmand. Spanieren har nemlig lukket hele 24 mål ind i 26 kampe, og meget skal derfor ændre sig, hvis han skal have en chance for at overhale Ter Stegen.

Jan Oblak fra Atlético Madrid har hidtil rekorden for den laveste mål-koefficent på 0,47 i en sæson. Ter Stegen har på nuværende tidspunkt en koefficient på blot 0,33 og alt tyder derfor på, at tyskeren kan sikre sig sit første Zamora-trofæ efter denne sæson med den laveste koefficient nogensinde. 

.:FORSIDE:.