fbpx

Unai Hernández - det næste stortalent står klar

FCBARCELONA.DK - 16.09.23

// Unai Hernández

Da truppen til kampen mod Betis blev offentliggjort sent i går aftes, figuerede der et navn på listen, som er ukendt for de fleste, nemlig Unai. Der er tale om den 18-årige offensive midtbanespiller Unai Hernández.

Med en førsteholdstrup på blot 19 spillere, må Xavi jævnligt søge hjælp fra andetholdet Barca Atlétic og her er Barca-træneren ikke bleg for, at give de helt unge talenter chancen. Det har man set denne sæson med spillere som Lamine Yamal, Fermín López og Marc Casadó.

Artiklen fortsætter under annoncen


Da Xavi i går udtog sin trup til hjemmekampen mod Real Betis, fremgik navnet Unai af listen og her var der nok en del der studsede, for ham har man ikke set udtaget tidligere, så hvem er denne Unai?

Der er tale om den 18-årige Unai Hernández, der ikke er i familie med træner Xavi Hernández. Unai har sin styrke på den offensive midtbane og er udtaget i fraværet af den skadede Pedri og den karantæneramte Fermín López. Derudover vendte Gündogan hjem fra landskampe for Tyskland med rygproblemer og han er næppe klar til 90 minutter.

Unai Hernández har fået sin fodboldopdragelse i Girona i det nordlige Catalonien, men skiftede til Barca for et år siden, hvor han blev en del af klubbens ynglingehold Juvenil A. Her gjorde han det så godt, at han i denne sæson er rykket op på andetholdet Barca Atlétic, hvor han er startet inde i to kampe indtil videre i denne sæson, hvor det også er blevet til en scoring.

Unai fremhæves for hans tekniskte kvaliteter og store bevægelighed på midtbanen og det bliver spændende at se, om han får sin debut for førsteholdet i aften mod Betis.

Kampen fløjtes i gang kl. 21.00 og det vises på TV2 Sport X..:FORSIDE:.