fbpx

Uvist hvordan holdene reagerer efter VM-pausen

FCBARCELONA.DK - 27.12.22

// La Liga

Aldrig før har en sæson været afbrudt af en slutrunde og derfor ventes det med spænding, hvilken betydning det får for de forskellige hold i La Liga. Her er det meget uvist hvordan holdene reagerer ovenpå næsten to måneders pause.

Barca spillede sin seneste kamp den 8. november, hvor Osasuna blev besejret med 2-1 udebane, selvom Barca spillede i undertal i en time på grund af Lewandowskis udvisning.

Nu er Xavi i gang med træningen igen og har sine spillere samlet. Fokus skal rettes på lørdagens kamp mod Espanyol, men spændende er det hvordan spillerne har det, både fysisk og mentalt.

Artiklen fortsætter under annoncen


Barca havde hele 17 spillere med til slutrunden og det betød, at der var meget få spillere tilbage i klubben for at holde formen ved lige. Andre klubber har haft få eller ingen med ved slutrunden, så vilkårerne er meget forskellige.

Barcas fordel er, at hovedparten af deres spillere har holdt sig i gang med diverse landshold, men først i dag er truppen blevet komplet efter VM. Det giver få dage til at forberede lørdagens kamp. Heldigvis for Barca, er ingen spillere blevet skadet ved VM. Andre klubber har fået skadede spillere hjem og det er indlysende en ulempe.

Det mentale spiller også ind, for en slutrunde er meget krævende. Hele verdens øjne hviler på dig og kravene er store og dermed øges presset. Mange af Barcas spillere er vendt hjem fra VM med skuffelser og det skal ud af kroppen, hvis det ikke skal påvirke præstationerne i klubkampene.

De klubber der slet ikke har haft spillere afsted til Qatar har modsat den risiko, at der er spillere som har mistet intensiteten fra en travl hverdag. Der har måske indfundet sig en slags feriestemning under VM og det kan blive svært at komme ud af.

Derfor bliver det spændende at følge om VM-pausen får synlige konsekvenser og hvordan de enkelte hold kommer i gang. For Barcas vedkommende handler det om at vinde på lørdag i lokalderbyet mod Espanyol..:FORSIDE:.