fbpx

Valverde fik ikke en ønskværdig afsked

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 16.01.20

© Getty Images
// Valverde

Fyringen af Ernesto Valverde halvvejs i sæsonen ligner ikke ligefrem den ideelle start på 2020 for nogen parter. Her peger alt i retning af, at man burde være gået hver til sit tilbage i sommeren.

Mange Barca-tilhængere har længe stillet sig selv det spørsgmål, hvorfor man fra Barca-ledelsens side valgte at forlænge samarbejdet med Ernesto Valverde i sommer? Det dybt smertefulde nederlag til Liverpool i Champions League og den efterfølgende skuffelse mod Valencia i Copa del Rey-finalen var ikke til at komme udenom, og alt pegede i bagklogskabens klare lys i retning af, at man burde være gået hver til sit.

Beslutningen falder selvsagt først og fremmest tilbage på Josep Maria Bartomeu og resten af Barca-ledelsen, som ikke var i stand til at se, at problemerne stak langt dybere end to skuffende resultater. Spørgsmålet er om Valverde, som den stolte og fattede person han er, selv skulle have valgt at afbryde samarbejdet - for hans egen og klubbens skyld?

Valverdes rolige og nedtonende gemyt ved pressekonferencerne var i sidste ende ikke nok til at se bort fra, at holdet, rent sportsligt, ikke levede op til tilhængernes eller omverdenens høje forventninger. Men ikke desto mindre havde Valverde fortjent en mere værdig afsked.

Ser man bort fra de to smertefulde exits i Champions Leauge mod henholdvis Roma og Liverpool, der nok for altid vil karakterisere Valverdes tid i Barcelona, leverede han trods alt et decent stykke arbejde, som blandt andet afspejler sig i holdets to ligatriumfer.

Valverde fortjente afgjort ikke denne afsked midt på sæsonen. Men omvendt fortjente Bacelona, som institution, heller ikke en halv sæson mere uden luftforandringer på trænersædet. Alt i alt burde man fra ledelsens have været forudseende og gjort en ende på samarbejdet tilbage over sommeren - en sådan løsning havde tjent alle parter bedst.

.:FORSIDE:.