fbpx

Xavi: 'Det skal være mig der tager beslutningerne'

FCBARCELONA.DK - 29.03.20

© Getty Images
// Xavi

Avisen La Vanguardia har mødt Xavi Hernández til et interview og her lægger han ikke skjul på, at han gerne vil tilbage til Barca, men ikke for enhver pris. Han kommer også med et bud på, hvad holdet mangler lige nu.

Xavi tøver ikke, da han bliver spurgt om drømmen stadig er at træne Barca en dag. 'Fuldstændig. Jeg håber meget på at kunne vende tilbage til Barca. Nu hvor jeg har set mig selv som træner, tror jeg at jeg kan tilføre spillerne noget' svarer han.

Alligevel sagde Xavi nej, da han fik tilbudt jobbet i januar som afløser for Ernesto Valverde. 'Jeg gjorde dem det klart, at jeg kun så mig selv i nyt projekt der startede fra nul, hvor det skulle være mig der tog beslutningerne' siger han videre.

Xavi kommer med opskriften på, hvordan han vil lede holdet. 'Jeg vil gerne arbejde med de personer jeg stoler på og som er loyale. Man kan ikke have nogen der forgifter omklædningsrummet. Vi taler om Carles Puyol, der var anfører for Barca og Jordi Cruyff der er en god forhandler og som har stor erfaring som sportschef. De er store holdspillere og jeg ikke ønsker ikke at bestemme alene. Det skal være staben der tager beslutningerne. Der skal være en flad struktur, selvom det er mig der har det sidste ord'.

Han bliver spurgt, om Barcas nuværende præsident, Josep Maria Bartomeu, er en forhindring for at Xavi bliver træner for Barca. 'Nej, det er ikke afgørende, men jeg ønsker fuld enighed. Jeg ved ikke om denne ideelle situation er mulig. Jeg har ikke noget imod nogen og min relation til Bartomeu er ikke dårlig. Jeg har det godt med Joan Laporta (tidligere Barca-præsident, red.) og Victor Font (præsidentkandidat i 2021, red.) og jeg er venner. Jeg kan arbejde sammen med alle der vil det bedste for Barca' er svaret.

Xavi bliver spurgt, hvilke ændringer han ville foretage på det aktuelle hold. 'Jeg synes en stor del af truppen er ekstraordinær. Hvis vi begynder med målmanden, så mener jeg han er verdens bedste. Jordi Alba synes jeg er verdens bedste venstre back og Piqué er den bedste centrale forsvarsspiller. Busquets er den bedste defensive midtbanespiller og Messi er den bedste i verden. Hvis vi dertil lægger Suárez, De Jong og Arthur, to spillere der kan triumfere ti år i Barca. Så grundlaget er rigtig godt' er hans indledende svar på spørgsmålet.

'Jeg ville købe en kantspiller af Neymars type. Jeg ved ikke om han passer ind rent socialt, men fodboldmæssigt er jeg ikke i tvivl om, at det ville være et spektakulært køb. Barca spiller godt på midten, men de mangler kantspillere som Bayern har det. De mangler ikke mange nye spillere' siger han videre.

Til sidst bliver Xavi spurgt til sine første erfaringer som træner. 'Man føler sig klart mere alene end som spiller. Du er den maksimalt ansvarlige. Nu tingene ikke går godt, kører din hjerne 200 km i timer ved hver træning og i alle samtaler, og du er meget i tvivl. Det bedste er at spille' afslutter han ærligt.

.:FORSIDE:.