fbpx

Xavis første Clásico på Camp Nou som træner

FCBARCELONA.DK - 16.03.23

// Xavi // El Clásico

Xavi har ikke en gang været træner i Barcelona i halvandet år og alligevel har han ledet holdet i hele seks Clásicos mod ærkerivalerne fra Real Madrid. Pudsigt nok har alle seks kampe været på andre baner end Camp Nou.

Xavi står foran sin syvende Clásico i hans relativt korte periode som Barca-træner, så man må antage, at han ved hvad der venter søndag aften på Spotify Camp Nou. Denne gang bliver det dog anderledes, for de øvrige seks opgør har alle været væk fra den catalanske hjemmebane.

Artiklen fortsætter under annoncen


To af kampene har været i ligaen på Santiago Bernabeu. I sidste sæson vandt Barca med knusende 0-4, mens de i denne sæson tabte med 3-1. Et enkelt opgør var i Copa del Rey og det var starten af denne måned, hvor Barca vandt 0-1, ligeledes i Madrid.

To Clásicos har været i den spanske Supercup. I sidste sæson vandt Madrid i semifinalen efter forlænget spilletid, mens Barca vandt i denne sæson i finalen. Begge disse kampe blev spillet i Saudi Arabien. Den sjette og sidste Clásico var en træningskamp i sommer i USA, hvor Barca vandt med 1-0.

Det samlede regnskab for Xavi som træner siger altså fire sejre og to nederlag i hans seks Clásicos. Søndag aften venter så hans første foran egne tilhængere..:FORSIDE:.