fbpx
Annonce

Xavis eftermæle i Barca er på spil i Napoli-kampen

Simon Arun Vrábel - 12.03.24

// Xavi // Napoli

Når Xavi tirsdag aften sætter holdet til en af sæsonens vigtigste kampe i tirsdagens Champions League-opgør imod Napoli, er det samtidig en kamp, som i høj grad kommer til at definere, hvordan klubbens fans vil huske ham som træner.

Der lægger et enormt pres på Barca, som skal forsøge at besejre Napoli på hjemmebane, og dermed booke en billet til dette års Champions League kvartfinale. Xavi er dog den af alle, som har mest at vinde eller tabe, når kampen fløjtes af tirsdag aften.

Artiklen fortsætter under annoncen


Xavi har i sin relativ korte tid som Barca-træner oplevet det enorme pres, der er på at levere resultater kombineret med flot og underholdende fodbold. På trods af klubbens stramme økonomi hentede cheftræneren to titler i sin første hele sæson, imens den igangværende sæson har været skuffende indtil nu, målt på trofæer.

Tirsdag aften får Xavi dog muligheden for at føre holdet til kvartfinalen i Champions League for første gang siden sæsonen 2019/2020, og lykkede det, vil det samtidig stå som en bedrift, som tilhængerne vil huske og takke den catalanske cheftræner for. En stor del af kritikken over holdets svingende præstationer vil aftage med et avancement.

Omvendt vil et nederlag give Xavi et sørgeligt eftermæle som cheftræner for den klub, som han selv har repræsenteret som spiller hele 767 gange. Xavi har altid været elsket og beundret som fodboldspiller, og derfor ønsker alle i og omkring klubben, at den tidligere midtbanegeneral og hans spillere formår at slå Napoli og skabe en glædesaften på Montjuïc.

Det første opgør i Napoli endte 1-1 hvilket betyder, at det hold som vinder opgøret, spiller sig videre i den fornemmeste europæiske turnering.

xavi116F

.:FORSIDE:.