fbpx

Yamal er den yngste på førsteholdet nogensinde

Anders Lang Jensen - 22.04.23

© Getty Images
// Lamine Yamal

Den blot 15-årige Lamine Yamal er for første gang blevet udtaget til førsteholdet til søndagens opgør mod Atlético Madrid. Angriberen er den yngste nogensinde i klubbens historie til at blive udtaget for Barcas førstehold.

Lamine Yamal har trænet med førsteholdet under Xavi adskillige gange, og selvom stortalentet har imponeret trods sine kun 15 år, har Xavi endnu ikke udtaget angriberen til en førsteholdskamp. Det er dog sket nu efter udtagelsen af truppen til Atlético Madrid-kampen.

Artiklen fortsætter under annoncen


Udover at være den yngste til at blive udtaget, vil Lamine Yamal naturligvis også slå rekorden for den yngste debutant, såfremt angriberen kommer på banen. Yamal fylder 16 år til juli, og på nuværende tidspunkt har han lang tid til at slå rekorden som yngste debutant nogensinde.

Den yngste debutant i Barca lige nu er Vicenç Martínez, der i 1940’erne fik debut for klubben i en alder af 16 år, 9 måneder og 5 dage. Derefter kommer Ansu Fati, Bojan Krkic og Gavi, men med de imponerende takter lader det til, at Lamine Yamal snart kan skrive sig ind i historiebøgerne. Til sammenligning var Messi fyldt 17 år, da han spillede sin første officielle kamp.

yamal1

.:FORSIDE:.