fbpx
Annonce

Pusic: 'Barca er et af de bedste hold i Europa'

Peter Vyff - 07.11.23

// Champions League // Shakhtar Donetsk

Barca kan i aften sikre sig videre avancement til knockout-fasen i Champions League. Det kræver dog en sejr over Shahktar Donetsk med deres nye træner, Marino Pusic, der deltog i pressekonferencen forud for aftenens kamp.

Efter at have misset kvalifikation fra Champions League gruppespillet de sidste to sæsoner, har Barca i aften mulighed for at spille sig videre og opnå et vigtigt delmål i sæsonen. Catalanerne har vundet de første tre kampe, og med en sejr ude over Shahktar Donetsk kan holdet endeligt booke en plads i knockout-runden til foråret.

Shahktar Donetsk spiller på grund af krigen i Ukraine deres hjemmekampe i europæisk sammenhæng i Hamborg. Og netop ukrainernes manglende hjemmebanefordel var noget, som deres træner, Marino Pusic, måtte forholde sig til, da han i går deltog i pressekonferencen.

Artiklen fortsætter under annoncen


'Vi kan desværre ikke spille hjemme og vi er nødt til at rejse i syv timer. Det kræver en mental styrke af os, men vi skal ikke klage. Vi er et land i krig. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, og vi er klar til at tage kampen om mod Barca' sagde Pusic.

Kroaten er stadig forholdsvis ny i stillingen, da han overtog trænerjobbet den 24. oktober, efter at Shahktar havde fyret Patrick van Leeuwen. Den tidligere Feyenoord-assistent har dog fået en god start med en sejr i ligaen og pokalturneringen, men han erkendte dog, at aftenens modstander bliver svær at matche.

'Vi har brugt meget tid på at rejse, så jeg har fået set mange af Barcas kampe. Vi kender deres styrke, og det er et vidunderligt hold. Barca er et af de bedste hold i Europa, og det bliver en stor udfordring at spille mod dem' sagde Pusic.

Cheftræneren kom til sidst ind på Barcas form, samt roste han sine egne spillere: 'Selvom Barcas tabte El Clásico, var det en kamp de begge kunne have vundet. Og kampen mod Sociedad på Anoeta er altid meget svær og Barca endte med at vinde. Det er et fantastisk hold vi skal møde, men jeg har bedt mine spillere gøre alt, hvad de kan. Det er helt utroligt, hvordan vi har stået sammen. Vi hjælper hinanden, vi er professionelle og vores forhold er som en familie' afsluttede kroaten.

.:FORSIDE:.