fbpx

Eibar kommer til Camp Nou i dårlig form

Rune Stentoft Arlbjørn - 29.12.20

© Getty Images
// Eibar

I aften gælder det årets sidste kamp hjemme i Barcelona. Denne gang kommer Eibar på besøg i ligaen. De kommer til Camp Nou i dårlig form, da de kun har formået at få to point i fire kampe i hele december måned.

Eibar befinder sig i skrivende stund på en aktuel 17. plads i tabellen lige akkurat over den truende nedrykningstreg med et point ned til Valladolid på 18. pladsen. Tager man Barcas og Eibars aktuelle form og placeringer i tabellen in mente, så gælder det for catalanerne om, at få alle tre point i aften.

Barca er det næstbedste hjemmebanehold i ligaen, så det taler også for en sejr på Camp Nou i aften til hjemmeholdet, men samtidig er Eibar også stærkest på udebane, da de har hentet 11 af deres 15 point på udebane i denne sæson. Det tegner dermed til et spændende opgør i aften mellem catalanerne og baskerne.

Til kampen i aften må Barca undvære Jordi Alba, Ansu Fati, Messi, Piqué og Sergi Roberto af forskellige årsager. Hos gæsterne ser det ud til, at de også må undvære op til syv spillere, som er ude med enten skader eller sygdom.

Kigger man Eibars spillertrup, så er der som sådan ikke lige nogle spillere man umiddelbart genkender, men blandt profilerne på deres hold kan nævnes målmanden Marko Dmitrović, som fornylig modtog 11 øl fra Budweiser, fordi Messi har scoret 11 mål mod serberen, samt spillerne Kevin Rodrigues, Sergio Alvarez, Pape Diop, Exposito, Takashi Inui, Pedro Leon og Garcia Kike. Deres træner er José Luis Mendilibar, som har været træner for Eibar siden 2015.

SD Eibar, som klubben formelt hedder, kommer fra den lille by af samme navn Eibar fra Baskerlandet. Byen har lidt over 27.000 indbyggere og ligger lige mellem storbyerne Bilbao og San Sebastian. Eibar har været en del af La Liga siden 2014, hvor de samme år opnåede oprykning til Spaniens bedste fodboldrække for første gang nogensinde. At klubben er en lille klub i spansk fodbold vidner deres stadion også om, for her er der kun plads til omkring 8.000 tilskuere.

Der venter dermed Eibar en enorm opgave, når de i aften indtager det mægtige Camp Nou med plads til normalt omkring 100.000 tilskuere. Det er noget af en forskel fra deres trygge og ydmyge rammer hjemme på Estadio Municipal de Ipurua.

Kigger man også på alle Eibars besøg på Camp Nou siden oprykningen til La Liga i 2014, så er der intet der taler for en sejr til baskerne, for Barca har vundet alle seks opgør i den catalanske hovedstad mod Eibar siden 2014 med en samlet målscore på 24-4. Den hidtil største sejr over Eibar på Camp Nou kom i 2017, da Barca vandt hele 6-1. Alt taler dermed for en sejr til catalanerne i aften.

Kampen mod Eibar i aften starter klokken 19.15 og vises direkte i dansk tv på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.