fbpx
Annonce

Laporta: 'En fantastisk nyhed at Xavi fortsætter'

FCBARCELONA.DK - 25.04.24

// Xavi // Joan Laporta

Det var en glad Joan Laporta, som torsdag holdt pressemøde med Xavi for at forklare beslutningen om, at cataleren fortsætter som Barca-træner. Præsidenten udtrykte sin store begejstring og tro på et projekt ført an af Xavi.

Læs Laportas udtalelser her:

Xavis fortsættelse:
'Vi har i dag glæden af at meddele jer, at Xavi fortsætter som træner for Barcas førstehold. Vi er klar over, at han tidligere har udtalt sig om at forlade posten ved sæsonens afslutning, men vi har talt sammen, og han har udtrykt den entusiasme, ambition og tillid, som han har til projektet. Stabilitet er en yderst vigtig værdi i succesfulde projekter og for mig er det en grundlæggende regel. Med min erfaring som præsident har jeg lært, at stabilitet er altafgørende'.

Artiklen fortsætter under annoncen


Om Xavi:
'Xavis engagement til Barcelona er ubestridelig. Det samme gælder for resten af staben og bestyrelsen. Vi har en træner, der altid tænker på Barcas interesser. Det står meget klart for mig, og det er en meget god nyhed, at Xavi fortsætter. Jeg mener også, at det hold, vi har, et hold der er ved at blive konsolideret, har brug for denne stabilitet. Og Xavi bidrager til denne stabilitet'.

Tillid:
'Xavi har fuld tillid fra bestyrelsen, og jeg håber på det samme fra klubbens tilhængere. At opretholde stabiliteten i projektet er gode nyheder. Lad os huske på, at det er et projekt, der næsten lige er begyndt sidste år, og det har allerede givet resultater. Vi har vundet den spanske Supercup og en ligatitel, som jeg vil betegne som historisk. Xavi har haft modet til at påtage sig dette ansvar. Det tror jeg ikke, at tilhængerne har glemt'.

Tro på holdet:
'Vi var tæt på i Champions League og folk troede virkelig på det. Der var blevet skabt en glæde, en entusiasme og en stolthed blandt tilhængerne, som vi ikke havde følt i lang tid. Vi har et hold af meget talentfulde og lovende spillere, og et stærkt og samlet omklædningsrum. Det er lang tid siden, at jeg har set samme gnist omkring holdet'.

Forstærkninger til sommer:
'Vi arbejder på at opnå en optimal situation med hensyn til at købe spillere til sommer. Der gøres store anstrengelser for at reducere lønomkostningerne til niveauer, som La Liga vurderer som acceptable'.

'På nuværende tidspunkt har vi ikke fået godkendelsen fra La Liga til at købe spillere, men deres tilbagemeldinger bekræfter, at vi er på rette vej. Klubbens økonomiske genopretning er en realitet og alt tyder på, at vi til december vil kunne vende hjem til Camp Nou'.

Ny træner:
'Som vi hele tiden har sagt, så har vi ikke kigget efter en ny træner. Det arbejde ville først starte til sommer, hvis Xavi forlod os. Vi ville afvente og se, hvordan han følte når sæsonen var ved at være slut. Vi har hele tiden håbet på, at Xavi ville fortsætte, og derfor har vi ikke talt med andre trænere'.

Afslutning:
'Nu skal vi alle fortsætte med at tro på projektet. Vi har en ekstraordinær træner for holdet, som skaber begejstring, tillid og glæde. Vi kan være stolte af den træner, vi har' sagde Laporta til slut.

.:FORSIDE:.