fbpx
Annonce

Nu skal præsidentkandidaterne indsamle underskrifter

FCBARCELONA.DK - 14.11.20

// Præsidentvalg

Der holdes præsidentvalg i FC Barcelona den 24. januar og nu skal kandidaterne i gang med deres valgkamp. Første skridt er at indsamle 2.257 underskrifter fra medlemmer og det ligner ingen nem opgave på grund af corona.

Barca skal have ny præsident til januar. Valgdatoen er sat til den 24. januar og det eneste der kan ændre på det er, hvis coronasituationen forværres og myndighederne indfører restriktioner der forhindrer en valghandling.

Flere kandidater forventes at melde sig, men maksimalt 10 kandidater kan opstilles. Dertil kommer, at det kræver 2.257 valide og godkendte underskrifter fra medlemmer, for at en kandidat kan stille op til valget.

Ved tidligere præsidentvalg har Barcas hjemmekampe været et naturligt sted at indsamle underskrifter, men med et lukket Camp Nou på grund af corona, er det ikke en mulighed i dette tilfælde. Man tillader ikke elektroniske underskrifter, så præsidentkandidaterne får sværere ved at samle det nødvendige antal fysiske underskrifter. Det bliver ikke nemmere af, at det er juletid midt i det hele.

Flere personer har meddelt, at de overvejer at stille op. Det drejer sig om Víctor Font, Toni Freixa, Xavier Vilajoana, Jordi Farré, Joan Laporta, Agustí Benedito, Lluís Fernández Alà, Pere Riera, Emili Rousaud og Juan Rosell.

De kommer dog næppe alle på stemmesedlen, for der er tradition for, at nogle kandidater finder sammen i fælles projekter, hvilket også vil gøre det nemmere, at få de 2.257 underskrifter i hus.

Billedet ovenfor er fra præsidentvalget i 2015, hvor Joan Laporta afgiver sin stemme. Han måtte dengang se Josep Maria Bartomeu løbe med sejren.

.:FORSIDE:.