fbpx
Annonce

Sergi Roberto runder 10 år med førsteholdet

FCBARCELONA.DK - 11.11.20

© Getty Images
// Sergi Roberto

Sergi Roberto har snart en del år været en vigtig del af Barcas førstehold og i går var det præcist 10 år siden han fik sin debut som blot 18-årig. Karrieren er dog ikke forløbet som forventet, for det er mest som højre back han har spillet.

Den 10. november 2010 stod den meget unge Sergi Roberto klar på sidelinjen til at afløse brasilianske Maxwell i et pokalopgør mod Ceuta, hvor catalaneren og La Masia-spilleren fik sine allerførste minutter for førsteholdet.

Her spillede han de sidste 25 minutter af opgøret, der endte med en 5-1 sejr til Barca. Det var dog først i sæsonen 2013/14 at han definitivt blev tilknyttet førsteholdstruppen. I alt er Sergi Roberto noteret for 293 kamp i Barca-trøjen.

Sergi Roberto er offensiv midtbanespiller og det gjorde det svært i konkurrencen med profiler som Xavi og Iniesta, der naturligt sad på spilletiden i de år Sergi Roberto bankede på for alvor.

Luis Enrique så dog et alternativ i Sergi Roberto på højre back og det er reelt på denne position, at han har fået klart mest spilletid. I denne sæson bruger Koeman ham også som højre back, hvor Sergiño Dest er kommet til og giver hård konkurrence.

Trods de mange år som førsteholdsspiller, kan Sergi Roberto ikke kalde sig indiskutabel stamspiller, selvom han har spillet rigtig mange af de store kampe. Han kan derimod glæde sig over at have vundet mange titler med holdet, hvor de største er fem mesterskaber og to Champions League.

Det sker ikke så tit man ser Sergi Roberto som målscorer, 10 stk. er det blevet til, men et af hans mål har fået en helt speciel plads i historiebøgerne og i tilhængernes hjerter. Det var da han i 2017 scorede det utrolige 6-1 mål mod PSG dybt inde i overtiden, et mål der sikrede nok det vildeste comeback i klubbens historie, idet PSG havde vundet første opgør med 4-0.

Sergi Roberto har aldrig lagt skjul på, at han allerhelst vil spille på midtbanen, men han har også meldt sig klar til at spille der hvor træneren ønsker det. Derfor har han aldrig haft problemer med at løse opgaverne som højre back.

.:FORSIDE:.