FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Héctor Fort (Cancelo 73’), Sergi Roberto (Christensen 69’), Fermín, Pedri (Romeu 83’), Torres (Roque 73’), Lewandowski (Félix 69’), Yamal

Bænk: Peña, Christensen, Cancelo, Alonso, Raphinha, Félix, Romeu, Roque, Casadó og Kochen

Mål: 0-1 Fermín (14’), 0-2 Fermín (67’)

Xavi bød på flere ændringer på holdet, da Barca gæstede Almería, der for længst er dømt til nedrykning fra La Liga. Det betød startpladser til spillere som Fort, Sergi Roberto og Fermín.

Artiklen fortsætter under annoncen

Barca satte sig på spillet fra start og i det 3. minut sendte Lewandowskis første afslutning afsted, men uden problemer for hjemmeholdets keeper. Polakken fik en mulighed mere i det 10. minut, men denne gang strøg bolden over mål. Kort efter viste Almería tænder for første gang, da Langa trak fri i feltet og sendte et godt skud afsted, men Ter Stegen kom ned og afværgede. Det var Barca der dominerede og det gav udbytte i det 14. minut, da Fort sendte en høj bold ind foran mål, hvor Fermín med hovedet bragte sit hold foran med 0-1. Flot af aktion af de to unge La Masia talenter.

Barca fortsatte med at sidde totalt på spillet, men i de 22. minut tørrede hjemmeholdets Baptistao hele Barcas forsvar, så han kom helt fri foran mål, men hans afslutning sneg sig forbi mål. Kæmpe afbrænder, hvor heldet var med Barca. Almería begyndte at komme mere på bolden, men de efterlod også plads til Barcas angribere og det var tæt på at betyde en scoring til Barca i det 28. minut, da Yamal sendte et skud på ydersiden af stolpen.

Farten begyndte at sive ud af Barcas spil, hvor der blev spillet meget rundt, men meget lidt fremad banen. Det betød en længere periode, hvor kampen ikke bød på de store højdepunkter, for heller ikke Almería var i stand til at skabe noget. Først i det 42. minut skete der noget igen og her var det uhyre tæt på en udligning. Det var Almerías Embarda der tørrede Koundé og sendte bolden forbi Ter Stegen, men han måtte se den tage indersiden af stolpen. Også her var marginalerne med Barca. Halvlegen blev lukket af med et godt skud af Fermín, som målmanden fik afværget med noget besvær.

Anden halvleg blev indledt med en kæmpe mulighed til Almería, da Lozano tilfældigt kom totalt fri i det 48. minut, men også han brændte stort ved at sende bolden forbi mål. Barcas spil var langsomt og spillerne virkede tilfredse med føringen, for der ikke blev satset særligt meget fremad banen. Der blev også smidt en del bolde væk og samtidig missede de chanceskabende pasninger for catalanerne, så det var et uskarpt Barca-mandskab man så.

Efter en lang periode uden de store begivenheder, kom der endelig et temposkift i Barcas spil i det 67. minut og det gav udbytte. Fort sendte Sergi Roberto i dybden og han spillede ind foran mål, hvor Fermín López kom løbende og ekspederede bolden i nettet til 0-2. Flot angreb af Barca. Lige efter skiftede Xavi ud, da Christensen og Félix blev sendt på banen i stedet for Lewandowski og Sergi Roberto. Få minutter efter var det Cancelo og Roque der kom ind i stedet for Fort og Torres. Almería troede tydeligvis ikke på det længere, for de lod Barca kører bolden stille og roligt rundt, uden at der skete det store.

I det 80. minut var Félix tæt på at udnytte en tilfældig bold i Almerías felt, men han sendte afslutningen i sidenettet. Kort efter foretog Barca sin sidste udskiftning, da Pedri blev afløst af Oriol Romeu. Barca kontrollerede uden problemer og uden at bruge mange kræfter. Først i det 89. minut blev der afsluttet igen, da Roque forsøgte sig, men uden at det gav keeperen problemer. Mere skete der ikke og Barca fik dermed den ventede sejr, men det skete efter en uinspireret kamp, hvor Almería havde haft store chancer.