fbpx

Barca har den laveste gennemsnitsalder i La Liga

Peter Vyff - 06.09.24

 


Barca har fået en perfekt start på sæsonen, og det til trods for, at Hansi Flick har brugt en masse ungdomsspillere. Catalanerne har med afstand den laveste gennemsnitsalder i La Liga og fremtiden ser derfor lovende ud.

Den økonomisk svære situation for Barca har i efterhånden flere år betydet, at man ikke har kunne hente spillere fra øverste hylde på transfermarkedet. Ronald Koeman, Xavi og nu Hansi Flick har istedet måtte satse på unge talenter fra La Masia, og det har heldigvis vist sig at være en god idé.

Spillere som Gavi, Alejandro Balde, Pau Cubarsí og Lamine Yamal har allerede fået deres gennembrud på førsteholdet, og det endda i en utrolig ung alder. Catalanerne kan samtidig glæde sig over, at det næste kuld af talenter allerede står klar til at slå igennem, og i denne sæson har Marc Bernal og Marc Casadó allerede vist deres store potentiale.

Artiklen fortsætter under annoncen


De mange ungdomsspillere betyder, at Barcas trup har en gennemsnitsalder på bare 24,1 år, hvilket er klart det laveste i La Liga. Det skyldes især Cubarsi (17), Yamal (17) og Bernal (17) samtidig med, at de etablerede stjerner såsom Pedri og Gavi kun er i starten af tyverne.

Catalanernes fremtid ser derfor ekstremt lovende ud, især med tanke på, at Raphinha, Jules Koundé og Ronald Araújo også kun er i midten af tyverne. Spillertruppens ældste spillere tæller kun en lille håndfuld og består af Robert Lewandowski (36), Iñigo Martínez (33) og Marc-André ter Stegen (32).

Barca har da taget afsked med en række ældre spillere henover transfervinduet, deriblandt Ilkay Gündogan, Oriol Romeu og Sergi Roberto. Catalanernes gennemsnitsalder er også mere end to år yngre end Real Madrids, og fremtiden ser derfor ekstremt lovende ud.

Holdenes gennemsnitsalder i La Liga:
Barcelona: 24,1
Real Sociedad: 25
Valencia: 25
Real Valladolid: 25,1
Getafe: 26,1
Espanyol: 26,4
Sevilla: 26,4
Real Madrid: 26,5
Celta Vigo: 26,7
Leganes: 26,8
Athletic Club: 26,9
Villarreal: 26,9
Alaves: 27
Osasuna: 27,3
Girona: 27,4
Las Palmas: 27,6
Real Betis: 27,9
Mallorca: 28,1
Atlético Madrid: 28,1
Rayo Vallecano: 29,3

hold5F

// truppen // La Liga
.:FORSIDE:.