fbpx

Deco: 'Gavi bliver sæsonens næste forstærkning'

FCBARCELONA.DK - 13.09.24

 


Sportsdirektør Deco har givet et langt interview, hvor kommenterer en række spillere. Blandt dem er Gavi, Frenkie de Jong og Nico Williams, ligesom han også kommenterede en række andre aktuelle emner.

Det er avisen AS der har talt med Deco. Læs her hvad han sagde om de forskellige emner:

Forholdet til præsident Laporta:
'Vi respekterer hinanden. Han var min præsident da jeg var spiller og vi har opbygget et venskab'.

Blev transfermarkedet sværere end forventet?
'Vi fik gjort hvad vi skulle. Tilhængerne ønsker forstærkninger hvert eneste år, men klubberne skal ikke købe stort ind hvert år. Vi skal skabe et grundlag til nu og til fremtiden og det har vi forsøgt at gøre'.

Holdets gode start på ligaen:
'Det er sådan det er lige nu. Der arbejdes godt, men sæsonen er meget lang. Vi er glade for hvordan vi er startet, men heller ikke mere'.

Valget af Hansi Flick:
'Da vi kendte til Xavis beslutning, fokuserede vi på Hansi, der har erfaring og er rolig. Han har oplevet mange ting og har evnen til at lede. Det er den vej vi ville'.

Artiklen fortsætter under annoncen


Købet af Dani Olmo:
'Det er meget vigtigt, at en spiller vil hertil, for det gør det nemmere at hente ham. Sådan var det med Dani. Fra første dag viste han, at ville tilbage til Barca, for han drømmer om at vinde titler og skrive historie med klubben'.

Ville Nico Williams ikke til Barca?
'Jeg vil ikke tale om spillere, der ikke tilhører Barca. Jeg mødes med en masse spillere og agenter, for det er helt normalt på transfermarkedet, men jeg vil ikke fortælle om private samtaler. Nico Williams spiller for Athletic'.

Satte økokonien begrænsninger for Deco?
'Det påvirker Barca og alle andre. Det er et spørgsmål til ledelsen, men der er nogle regler der skal følges'.

Gavi er snart tilbage fra skade:
'Han bliver sæsonens næste forstærkning, for Gavi er fundamental for os. Det var hårdt at miste ham i sidste sæson. Vi lykkedes ikke med at finde en erstatning, men det er også svært med en spille som ham. Han kommer til at udrette store ting igen'.

Er der planer om forlængelse med Lamine Yamal?
'Lamine har en kontrakt til 2026 og vi tager det helt roligt'.

Hvad med forlængelse med Pedri?
'Det arbejder klubben på'.

Vitor Roque blev udlejet til Betis:
'Det er en god lejeaftale. Det er en spiller som har haft et svært halvt år. Det er aldrig nemt at komme til en stor klub som Barca. Planen har hele tiden været at han skulle have spilletid og den mulighed får han i Betis. Det bliver godt at se ham spille'.

Kan Oscar Mingueza vende tilbage:
'Som det ser ud nu, har vi ingen planer om, at han vender retur. Han er inde i en god periode og vi holder altid øje med gode spillere'.

Har Barca brug for at sælge spillere?
'Vi ønsker at beholde vores gode spillere. Tanken var at styrke holdet og jeg håber ikke, at vi får brug for at sælge'.

Ansu Fatis situation:
'Vi er meget glade for, at han snart er tilbage. Ansu har oplevet mange skader de seneste år, men han er kun 21 år og har hele karrieren foran sig. Han har store muligheder for at blive den Ansu vi så før'.

Frenkie de Jongs fremtid:
'Jeg forstår ikke, at alle taler om Frenkie. Han har kontrakt med Barca og vi er meget glade for ham. Vi glæder os til han bliver klar, for vi har brug for Frenkie. Vi ønsker at han bliver, men det er op til spilleren når tiden kommer. Det vigtigste er, at han kommer tilbage og spiller'.

Marc Bernals alvorlige knæskade:
'Det er først og fremmest en skidt nyhed for ham. Det er også svært for os, for han gjorde det rigtig godt. Han er ung og er lige startet'.

Hvorfor rejste Marc Guiu?
'Han havde en gammel kontrakt, med en frikøbsklausul på 6 mio. euro. Han blev tilbudt en stor kontrakt og et vigtigt projekt i Chelsea, men det var ham der besluttede at rejse. Vi forsøgte at holde på ham, men lykkedes ikke med det. Vi tilbød ham et projekt, hvor han skulle være vores angriber, men det ønskede han ikke'.

deco3F

// Deco
.:FORSIDE:.