fbpx

Skadessituationen vækker bekymring i Barca

Markus Johannessen - 05.09.24

Skader blandt fodboldspillere er ikke noget ukendt fænomen, men i Barca føles det for tiden som en konstant plage. Førsteholdet har alligevel haft en fremragende sæsonstart, men der er angiveligt bekymringer på tværs af klubben. 

Catalanerne kæmper med vedvarende skader, og det gælder ikke kun førsteholdet. Hansi Flicks trup har draget nytte af samtlige Barca Atlètic-spillere til træning og i præ-sæsonen, og også dette mandskab har en tiltagende skadesliste.

På tværs af første- og andetholdet, er der hele 17 spillere, der er ude med skader, hvilket ifølge avisen Sport skaber stor bekymring i klubben. Nogle spillere er ude i længere tid, mens andre nærmer sig deres comeback, men listen over skader er alarmerende.

Her er status over skaderne i førsteholdstruppen:

Fermín López
Fermín er den seneste til at blive ramt af en skade, som han pådrog sig, mens han spillede for det spanske U21-landshold. Han har en muskelskade i den forreste lårmuskel på venstre ben og vil være ude i tre uger. Forventet tilbagevenden er slutningen af september.

Artiklen fortsætter under annoncen


Marc Bernal
Den unge midtbanespiller led en alvorlig knæskade i slutningen af sejren mod Rayo Vallecano, hvor han fik en drømmedebut som starter i en alder af 17 år. Han har sprængt sit korsbånd og menisk i venstre knæ og er ude hele sæsonen.

Andreas Christensen
Christensen har været plaget af en akillessenebetændelse, som har holdt ham ude i flere måneder. Han forventes først at være tilbage om fire måneder, hvilket har svækket defensiven, men i det mindste har gjort det muligt for klubben at registrere Dani Olmo.

Ansu Fati
Efter at have vendt tilbage fra lejeophold i Brighton, pådrog Ansu sig en skade i foden under holdets tur til USA. Han er begyndt at træne på banen igen og kan være tilbage sidst i september efter to måneder ude.

Ronald Araújo
Den uruguayanske forsvarsspiller blev skadet i Copa América, hvor han rev en muskel i højre lår over. Han er opereret og forventes at vende tilbage i december.

Frenkie de Jong
De Jong har haft problemer med sin ankel siden april og valgte en konservativ behandling. Der er stadig usikkerhed om, hvornår han vender tilbage, og hvis problemerne fortsætter, kan en operation blive nødvendig.

Gavi
Gavi rev sit korsbånd og menisk i november under en kamp for det spanske landshold. Han er nu i den afsluttende fase af sin genoptræning og forventes at være tilbage mellem oktober og november.

På reserveholdet, Barca Atlètic, er der også flere spillere, som kæmper med skader:

Noah Darvich
Den unge spiller har overanstrengt sin højre baglårsmuskel og er tvivlsom til den næste kamp.

Raúl Dacosta
Raúl blev skadet i sin første kamp for Barca Atlètic og har en skade i venstre baglår. Han forventes at være ude i flere uger.

Toni Fernández
Den unge spiller lider af en ankelskade og er midt i sin genoptræningsproces.

Dani Rodríguez
Efter en skade i en venskabskamp har Dani været ude i flere måneder, og han ventes tilbage i november.

Aleix Garrido
Efter en lang kamp med en brækket fod er Garrido stadig ude, men forventes at vende tilbage med stor forsigtighed for at undgå tilbagefald.

Diego Percan
Diego blev opereret for en alvorlig knæskade i april og forventes tilbage i november.

Mamadou Mbacke
Mamadou er også ude med en knæskade og har været igennem en operation. Han er fortsat i genoptræning.

Joan Anaya
Anaya har en muskelskade og er i genoptræning, men ved endnu ikke hvornår han kan vende tilbage.

Antonio Martín og Jan Molina
Disse to spillere har været ude med langvarige skader, og klubben har valgt at forlænge deres kontrakter for at støtte dem gennem deres genoptræning.

Både førsteholdet og reserveholdet lider under de mange fravær og det er ikke betryggende for ledelsen, at så mange profiler nu er afsted med deres respektive landshold. Hvis skadeslisten vokser, kan Barca ende med store udfordringer da ligaen for alvor er sparket igang og Champions League venter lige rundt om hjørnet. 

// Skader
.:FORSIDE:.