Xavi: 'Vigtigt for mig og klubben at vi er videre'

FCBARCELONA.DK - 29.11.23

// Xavi // Porto

Det var en meget tilfreds Xavi Hernández der holdt pressemøde efter 2-1 sejren over Porto. Han glædede sig både over spillet, sejren og kvalifikationen til ottendedelsfinalen i Champions League.

'Vi kontrollerede anden halvleg, hvor vi spillede rigtig godt. Vi tog et skridt frem i dag, udover at vi kvalificerede os. Vi udviklede os og jeg havde sagt til spillerne, at de skulle vise mere mod og spilleglæde og at vi burde vinde kampen. Vi spillede en rigtig gode anden halvleg' indledte han.

Her er hvad Xavi også udtalte:

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art

Videre til ottendedelsfinalen:
Vi har nået sæsonens første mål i denne turnering. Det er meget vigtigt for mig og for klubben, at vi er klar til ottendedelsfinalen, efter to år i Europa League. Det er tydeligt for alle, at holdet voksede i dag. Det giver os moral og selvtillid, men nu vil vi slutte først i gruppen'

Føler Xavi sig lettet?
'Nej, for jeg følte mig ikke presset, så der er ikke noget at være lettet over, men jeg er glad og føler ro, for vi har udviklet os. Jeg er meget tilfreds med vores anden halvleg og det er den vej vi skal, men selvfølgelig er der stadig ting der skal forbedres'.

Betydningen af sejren:
'Vi havde brug for at komme til ottendedelsfinalen efter to år udenfor. Vi mødte i dag et rigtig godt hold, som jeg nødig vil møde senere i turneringen'.

Porto kom til mange chancer:
'Der er meget der kan forbedres, for vi gav mere væk end normalt, men Porto havde det også svært i forsvaret, for vi skabte chancer nok til en stor sejr. Jeg synes vi spillede en god kamp mod et godt hold'.

Iñaki Peñas præstation:
'Iñaki var fantastisk. Han har en utrolig personlighed. Det var en vigtig kamp for ham på den helt store scene. Han var formidabel og ikke bare med hans redninger'.

Cancelos og Felix' kamp:
'Cancelo var rigtig god og spillede en super kamp. Vi skabte meget på deres kant, hvor også Felix gjorde det godt. Det er vigtigt for dem begge at score mål. Det er en lettelse for Felix at have scoret'.

Lewandowski spillede en anonym kamp:
'Vi skal søge ham mere og få flere pasninger frem. Det er normalt at en angriber kan virke frustreret, for de vil score mål. Sådan var det også med Villa, Messi, Henry... Angribere er altid lidt egoister og vil score. Det er normalt'.