fbpx
Annonce

Xavis Barca kan score mål nummer 200 i Hamborg

Markus Johannessen - 07.11.23

// Xavi // Champions League

Siden ankomsten af Xavi som cheftræner i november 2021 har Barca præsteret 198 mål i 105 kampe. I aften får mandskabet mulighed for at runde mål nummer 200 samt sikre sig en plads i næste plateau i Champions League.

Den brede mængde spillere, som Xavi har haft gennem truppen siden hans ankomst, har efterladt ham med intet mindre end 35 målscorere, hvilket har akkumuleret 198 mål. Øverst på topscorerlisten finder man ikke overraskende Lewandowski med 39 scoringer, hvilket er 20 mål over andenpladsen, Ferran Torres, der har kvitteret med 19 scoringer og derefter Pedri med 14.

I aften fløjtes Barcas fjerde gruppespilskamp i gang mod ukrainske Shakhtar Donetsk, som låner Hamborg SV's hjemmebane, Volksparkstadion. Barca har ikke en god statistik på tysk grund. Ud af 36 kampe i Tyskland, har catalanerne kun 10 sejre i bagagen, samt 14 uafgjorte og 12 nederlag. Seneste sejr var mod Borussia Mönchengladbach for syv år siden i 2016.

Artiklen fortsætter under annoncen


I denne omgang er det dog ikke et tysk hold, som Barca er oppe imod, og Xavis tropper håber på at bryde den dårlige stime i deres 37. opgør i det tyske. En sejr vil nemlig for første gang under Xavis kommando føre Barca sikkert videre til ottendedelsfinalen i Champions League. Derudover er Xavi også kun to mål fra at overvære sit mandskabs mål nummer 200.

Under Xavi har Barca haft et målsnit på 1,88 scoringer pr. kamp - 143 mål i 76 La Liga-kampe, 20 mål i 16 Champions League-kampe, 15 mål i syv Copa del Rey-kampe, syv mål i seks Supercopa-kampe og 13 mål i otte Europa League-kampe. 

Samlet set er det 93 mål i 49 hjemmekampe, 98 mål i 53 udekampe og syv mål i tre kampe på neutral grund, hvilket er inden for den kategori catalanerne skal spille aftenens Champions League-opgør.

.:FORSIDE:.