Xavi: 'Måske vores bedste kamp på sæsonen'

FCBARCELONA.DK - 04.12.23

Xavi var godt tilfreds, da han satte sig i stolen i presselokalet efter 1-0 sejren over Atlético Madrid søndag aften. Han glædede sig over holdets gode kamp, men mente også, at sejren burde være blevet større.

'Der har været situationer i sæsonen, hvor vi ikke var inspireret, men i dag var vi gode. Vores høje pres efter boldtab var rigtig godt og det eneste der manglede var effektivitet. Jeg mener det var en kamp som vi kunne have vundet stort. Jeg er meget tilfreds, for vi gjorde det godt, undtagen i de sidste minutter' indledte han.

'Det er en vigtig uge for os. Vi kom fra kampen i Champions League og nu spillede vi en flot kamp mod en direkte rival i ligaen. Det var en rigtig god oplevelse i dag. Som jeg så kampen, var sejren for lille' fortsatte Xavi.

Artiklen fortsætter under annoncen

'Jeg synes spillerne tog et skridt frem, ligesom trænerstaben gjorde det. Vi skal turde. Atlético pressede os i anden halvleg, men vi bevarede roen. Vi så en komplet kamp og det viser at holdet vokser i de største øjeblikke. Vi er i Barca og vi skal kræve, at vi spiller sådan hver gang. Det var måske vores bedste kamp på sæsonen' sagde han videre.

Her er hvad Xavi også kommenterede:

Joao Felix' præstation:
'Med sit mål gjorde han igen foreskellen for holdet. Han gav alt, for jeg så ham arbejde hårdt og erobre mange bolde. Han finder godt sammen Cancelo på kanten. Jeg er glad på hans vegne'.

Skal Barca forsøge at købe Felix til sommer?
'Det er et spørgsmål til den sportslige ledelse, men vi er meget tilfredse med ham. Han er en god knægt der laver sjov. Jeg er henrykt over, at have ham på holdet'.

Iñaki Peñas præstation:
'Iñaki Peña er et forbillede. Han træner som han spiller, og han træner godt, selvom han ikke spiller. I dag reddede han os igen. Det er vildt. Han er rigtig god'.

Ter Stegens tilstand:
'Marc har noget ubehag i ryggen og vi må se i denne uge, hvordan tingene udvikler sig. Når vi har mere at sige, så melder vi det ud. Han har dette ubehag, der ikke vil forsvinde, så vi må se'.

Kommer Vitor Roque til januar?
'Vi må se hvad der sker med Vitor Roque, men jeg håber han kommer til januar'.

Hvorfor kunne Iñigo Martínez ikke spille?
'Han følte ubehag i det ene lår'.

Forsvarets præstation:
'Jules (Koundé, red.) gjorde det godt. Han ændrede position som kampen skred frem. Også Andreas og Araujo var gode. Jeg er meget tilfreds med forsvarets indsats'.