Referat: Real Madrid – FC Barcelona 4 - 1

FCBARCELONA.DK - 14.01.24

// Supercup // Real Madrid

FC Barcelona: Peña, Araujo, Koundé, Christensen, Balde, De Jong, Gündogan, Pedri (Félix 61’) , Sergi Roberto (Fermín 61’), Torres (Yamal 61’), Lewandowski

Bænk: Romeu, Félix, Roque, Astralaga, Yamal, Fermín, Casadó, Kochen, Curbasí, Guiu og Fort

Mål: 1-0 Vinicius (7’), 2-0 Vinicius (10’), 2-1 Lewandowski (32’), 3-1 Vinicius, straffe (39’), 4-1 Rodrygo (64’)

Barca og Real Madrid tørnede sammen i finalen i den spanske Supercup, hvor sæsonens første trofæ var på spil. Opgøret blev spillet i Riyadh i Saudi Arabien.

Der blev lagt ud med høj intensitet fra start og i det femte minut fik Barca skabt kampens første farlige situation, hvor Torres i to omgange forsøgte sig tæt foran mål, men uden at bolden kom i nettet. Et par minutter efter svigtede Koundé totalt som bagerste mand, så Vinicius fik frit løb mod mål. Peña tøvede med at komme ud og så kunne brasilianeren let gøre det til 1-0. Blot tre minutter senere scorede Madrid igen. Barca blev fanget på en omstilling, hvor Rodrygo løb i dybden og fandt Vinicius inde foran mål. 2-0 og katastrofal start på kampen for Barca. Her så det catalanske forsvar skidt ud.

Barca var tæt på at svare igen i det 12. minut, da Torres havde et forsøg hvor bolden ramte overliggeren. Barca kæmpede med at få spillet til at flyde, mens Real Madrid stod solidt på banen og afviste hvad der kom. De spillede med tålmodighed og lurede hele tiden på muligheden for omstillinger. Først i det 27. minut lykkedes det for Barca at afslutte igen, da Torres blev sendt alene mod mål, men vinklen blev spids og Lunin i målet afværgede. Få minutter senere fik Barca presset Madrid helt tilbage i eget felt og her gav de en returbold til Lewandowski, der fra kanten af feltet bankede den i nettet til 2-1.

Netop som Barca syntes på vej tilbage i opgøret, begik Araujo straffespark mod Vinicius, da brasilianeren blev revet omkuld i en løbeduel. Vinicius tog sig selv af sparket og gjorde det sikkert til 3-1. Barcas spillere var tydeligt rystet og de havde svært ved at få spillet til at hænge sammen. Modsat var Real Madrid komfortable på bolden og spillede med stor selvtillid. Da man var kommet ind i kampens overtid havde Pedri et forsøg på en returbold, men bolden strøg centimeter forbi. Mere skete der ikke og Barca måtte gå til pause efter en katastrofal første halvleg.

Madrid lod Barca have initiativet fra anden halvlegs start, men det overtag kom der ikke noget ud af. Der blev spillet meget på tværs og pasningerne ind i feltet nåede ikke frem. Madrid havde derfor ingen problemer med at holde catalanerne var at skabe noget. Barca havde ikke skabt en eneste mulighed i halvlegens første kvarter og efter en times spil valgte Xavi at reagere med tre udskiftninger, da Félix, Fermín og Yamal afløste Pedri, Torres og Sergi Roberto. Blot tre minutter senere lignede det en afgørelse af kampen, da Barca igen blev spillet tynd på en omstilling, så Rodrygo kunne gøre det til 4-1 i en situation, hvor Koundé leverede en skidt clearing i eget felt.

Frustrationerne lyste ud af Barcas spillere og ude på sidelinjen stod Xavi og så rådvild ud. Det hele blev kun meget værre, da Ronald Araujo fik sit andet gule kort i det 71. minut og så var Barca reduceret til 10 mand. Madrid var ovenpå og spillede bolden rundt efter behag, mens Barcas spillere halvhjertet forsøgte at følge med. Det var indlysende for alle, at finalen var afgjort og for Barcas vedkommende handlede det mere om, at undgå en ydmygende afklapsning. I det 79. minut var Real Madrid uhyre tæt på, da Brahim trak ind i feltet og afsluttede, men Peña fik blokeret skuddet. Minuttet efter skabte Barca deres første afslutning efter pausen, men Lunin tog sig af skuddet fra Félix.

Barcas spillere troede tydeligvis ikke længere på det, for der var ingen fart i bolden eller energi i spillet. Madrid fortsatte med at køre bolden rundt efter behag og alle ventede reelt bare på, at dommeren ville fløjte finalen af. Det gjorde han uden at lægge et eneste minut til trods for en række udskiftninger, så der var nok mest tale om et medlidenhedsfløjt overfor Barca. Dermed oplevede Barca en ren ydmygelse mod ærkerivalerne fra Real Madrid, der løb med sæsonens første titel.