fbpx
Annonce

15 spillere har spillet for både Barca og PSG

FCBARCELONA.DK - 08.04.24

// PSG

Barca og PSG står snart overfor hinanden i Champions League. Hele 15 spillere har repræsenteret begge klubber igennem årene og det seneste eksempel er Ousmane Dembélé.

Se her listen med alle 15 spillere:

Ousmane Dembélé:
Den franske angriber var seks sæsoner i Barca, inden at PSG købte ham fri for 50 mio. euro i 2022. Det skabte stor polemik og mange mente, at Dembélé svigtede Barca i en svær tid. Han nåede at spille 185 kampe for catalanerne, hvor det blev til 40 mål og 43 oplæg. Dembélé kommer helt sikkert med i de to kampe mod Barca.

Lionel Messi:
Barca havde ikke pengene til at beholde Messi i sommeren 2021 og det endte med et skifte til PSG. Sidenhen har Messi erkendt, at han reelt ikke ønskede at skifte, men at PSG var eneste reelle mulighed, efter at Barca havde kastet håndklædet i ringen. Messi blev kun to sæsoner i PSG, inden han trappede karrieren ned med et skifte til Inter Miami.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Rafinha:
Rafinha er et rendyrket La Masia-produkt, der aldrig lykkedes at bide sig fast på Barcas førstehold, trods otte sæsoner i klubben, hvor han dog var udlejet af flere omgange. Han nåede 90 kampe for blaugrana og scorede 12 mål. I 2020 skiftede han til PSG, hvor han var i to sæsoner og spillede 39 kampe.

Neymar:
Endnu et polemisk skifte mellem Barca og PSG fandt sted, da den franske klub smed rekordbeløbet på 222 mio. euro på bordet og købte brasilianeren fri. Neymar fortrød hurtigt sit skifte og nærmest tryglede om at komme tilbage, men det skete aldrig. Neymar nåede 186 kampe for Barca, hvor han scorede 105 mål og lagde 76 assists. Neymar var seks sæsoner i PSG og spiller nu i Saudi Arabien.

Dani Alves:
Endnu en Barca-legende der forlod catalanerne til fordel for PSG. Alves fik otte sæsoner i Barca inden han tog til Juventus og senere videre til PSG, hvor han var fra 2017 til 2019. Senere, i 2023, vendte Alves uventet tilbage til Barca og spillede nogle få måneder. Alves spillede 408 kampe for Barca.

Lucas Digne:
Digne er den seneste spiller der først var i PSG og dernæst i Barca. Højre backen havde to sæsoner i PSG inden sit skifte til Barca, hvor han også var i to sæsoner. Her var konkurrencen med Jordi Alba stor og Digne nåede kun 46 kampe for blaugrana.

Zlatan Ibrahimovic:
Svenskeren fik kun en enkelt sæson i Barca, hvor der hverken var kemi med Pep Guardiola eller Leo Messi. Senere tog han til PSG, hvor han var i fire sæsoner.

Maxwell:
Brasilianeren var i Barca i to sæsoner fra 2009 til 2011, hvorefter han skiftede til PSG i 2012, hvor han spillede fem sæsoner.

Ludovic Guily:
Endnu en spiller der tog fra Barca til PSG. Den franske kantspiller fik tre sæsoner i Barca, inden han i 2008 tog til PSG, hvor han spillede i tre sæsoner.

Juan Pablo Sorín:
Den argentinske forsvarsspiller var kun i Barca i en halv sæson, da han i 2003 tog til PSG, hvor han heller ikke blev nogen succes og rejste efter blot en enkelt sæson.

Ronaldinho:
Den brasilianske klublegende i Barca fik sit internationale gennembrud i PSG, hvor han var i to sæsoner. I 2003 skiftede han til Barca, hvor han spillede fem sæsoner og blev et ikon i klubben. Ronaldinho spillede 207 kampe for Barca, hvor han scorede 94 mål og lagde 70 oplæg.

Thiago Motta:
Brasilianeren spillede fem sæsoner for Barca fra 2001 til 2006, hvor det blev til 147 kampe. Senere i karrieren tog han til PSG, hvor han var i hele syv sæsoner, fra 2011 til 2018.

Frederic Dehu:
Den franske forsvarsspiller blev lidt af et flop i Barca, hvor han kun fik en enkelt sæson. Han skiftede til PSG i 2000, hvor han var i fire sæsoner.

Richard Dutruel:
Dutruel havde fået sin fodboldopdragelse i PSG, men det var i Celta at keeperen fik sit gennembrud. Han nåede dog at få 15 kampe for PSG i sæsonen 2015/16- I år 2000 skiftede han til Barca, hvor han var i to sæsoner, men uden den store succes, for det blev kun til 22 kampe.

Cristobal:
Han spillede for Barca i ungdomsårene og nåede 41 kampe over fem sæsoner fra 1987 til 1992. Senere i karrieren skiftede han til PSG, hvor han var fra 2001 til 2003.

dembele23F

.:FORSIDE:.