fbpx

Abelardo har aldrig fået point mod Barca

FCBARCELONA.DK - 04.01.20

© Getty Images
// Espanyol // Abelardo

Når Espanyol i aften tager imod Barca, kan deres nye træner Abelardo ikke bruge statistikken til ret meget. Han har nemlig tabt samtlige gange han har stået på sidelinjen som træner mod sin tidligere klub.

Abelardo, med kælenavnet Pitu, har en lang og flot karriere bag sig som Barca-spiller, hvor det blev til 257 kampe over otte sæsoner. Nu er han træner og lige inden nytår overtog han trænerjobbet i Espanyol, der ligger isoleret i bunden af La Liga tabellen med blot 10 point.

Abelardo er hentet til Espanyol for at samle point sammen og undgå nedrykning, men det ser noget svært ud i hans første opgave i det nye job, hvor det altså er Barca der lægger vejen fordi til det klassiske lokalopgør 'derbi barceloní'.

Seks gange tidligere i trænerkarrieren har Abelardo stået på sidelinjen som træner mod Barca. Alle kampene er tabt, fordelt med tre for Sporting Gijon og tre for Deportivo Alavés. Det er derfor ingen prangende statistik han møder frem med, når man ser på møderne med hans tidligere klub.

Spørgsmålet er så om Espanyol kan drille deres ærkerival over dem alle, nemlig Barca, når ligaens top og bund mødes på Estadi Cornella-El Prat i aften kl. 21.00.

.:FORSIDE:.