fbpx

Al-Sadd: 'Xavi kan tage til Barca når som helst'

FCBARCELONA.DK - 10.01.20

© Getty Images
// Xavi

Nyheden om at Barcas sportschef Eric Abidal er rejst til Qatar for at tale med Xavi, har fået catalanerens nuværende klub Al-Sadd til at komme med en officiel udmelding og den er nok lidt overraskende.

Det er ingen mindre end Al-Sadds øverst ansvarlige, Turki Al-Ali, der reagerede på nyheden om, at Abidal skal mødes med Xavi i Doha. Rygtebørsen blev hurtigt glohed omkring et muligt trænerskifte hos Barca.

Det fik hurtigt Al-Sadd på banen. 'Muligheden for at Xavi når som helst kan tage til Barcelona er normal. Han håber selv på at vende tilbage i fremtiden, for det var hans klub og hans hjem, men i dag er Xavi træner for Al-Sadd Club' indleder Turki Al-Ali.

'Xavi er koncentreret om kampen i morgen og enhver forhandling om hans afrejse, vil ske gennem de officielle kanaler' siger han videre.

Udmeldingen er noget overraskende, blot det at den i det hele taget kommer, men også fordi den lægger reelt op til, at Xavi kan være på vej væk, men at der skal forhandles med Al-Sadd. Samtidig slår Qatar-klubben altså fast, at man skal respektere Xavis arbejde med holdet, så længe han arbejder for klubben.

Turki Al-Ali kunne have formuleret sig på en langt mere håndfast måde. Han kunne have kritiseret Barca for at mødes med Xavi uden Al-Sadds accept, eller han kunne have meldt ud, at man ikke har planer om at skille sig af med catalanerne. Ingen af disse ting er med i udmeldingen.

Det har startet spekulationer om, at Xavi måske har en klausul i sin kontrakt, der giver ham mulighed for at tage til Barcelona, hvis muligheden skulle opstå. I hvert fald tyder meget på, at Al-Sadd er forberedt på, at de måske snart skal finde sig en ny træner.

.:FORSIDE:.