fbpx

Avis: Barca presser på for at forlænge med De Jong

Markus Johannessen - 01.10.23

// Frenkie de Jong

Frenkie de Jong har i en alder af blot 26 år opnået en status som en af de mest etablerede profiler i Barca. Hans kontrakt løber indtil 2026, men catalanerne presser angiveligt på for at sikre hans plads i truppen indtil 2029.

Ifølge den catalanske avis Sport, arbejder sportsdirektør Deco og co. på højtryk for, at få den hollandske midtbanespillers underskrift på en kontraktforlængelse før årsskiftet.

Deco har angiveligt allerede påbegyndt de første trin i planlægningen, der indebærer at finde en lønstruktur, som både Barca kan finansiere og Frenkie de Jong kan nikke godkendende til.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Den centrale midtbanespiller er for nuværende Barcas bedst betalte spiller, men også et ekstremt vigtigt aktiv for klubben og ikke mindst en strategisk brik på Xavis mandskab. Derudover har han også udvist tydelige tegn på loyalitet overfor klublogoet, da han altid har ønsket at blive i den catalanske hovedstad på trods af adskillige lukrative tilbud fra andre storklubber. 

Dog vil en kontraktforlængelse indtil 2029 indebære, at Frenkie de Jong dedikerer hele hans karriere på højeste niveau til Barca. Samtidig vil det også betyde, at han er sikret en langtidskontrakt hos en af de mest prestigefulde adresser i europæisk fodbold. Derfor har begge parter en interesse i at strække sig for at få kabalen til at gå op.

Tanken er angiveligt at den 26-årige hollanske landsholdsspiller reducerer sin løn indtil 2026 for at hjælpe med den nuværende løngrænse, som udfordrer klubben. Derefter vil hans tilgodehavende blive fordelt på en langtidskontrakt i takt med, at han vil blive belønnet med en tilsvarende favorabel økonomisk kontrakt indtil 2029 på trods af, at hans alder vil passere de 30 i mellemtiden. 

Barcas ledelse ser efter sigende optimistisk på situationen, da klubben og Frenkie de Jong begge drager fordele af denne aftale. Barca beholder sin dirigent på midtbanen, får den fornødne hjælp indtil klubben er i en bedre økonomisk forfatning, hvilket allerede går den rigtige vej - og Frenkie de Jong har sikret sin fremtid med en profitabel kontrakt de næste seks år..:FORSIDE:.