fbpx

Barca er den mest fulgte klub på de sociale medier

Hozaifa Al Haddad - 31.12.19

© Getty Images

De største fodboldklubber i Europa bruger en masse ressourcer på at skabe indhold til deres fans på de sociale medier, og her er Barca ingen undtagelse. Lige nu kan catalanerne bryste sig af at være det mest fulgte hold i verden. 

Med 255.295.968 følgere har catalanerne således det største antal følgere på de fem største sociale medier i verden. Facebook, Instagram, Twitter, Youtube og Weibo (Kinesisk Twitter). Dog er det en meget spinkel førring, da man har Real Madrid i hælene med 254.350.907 følgere på de sociale medier. 

På Twitter har catalanerne tre forskellige profiler: @FCBarcelona, @FCBarcelona_cat samt @FCBarcelona_es, mens Real Madrid har én samlet profil. Her har Barca tilsammen 57 milioner følgere sammenlignet med madrilenernes 54 milioner følgere. 

Barca har ligeledes flere følgere på Youtube samt Weibo, som er bedre kendt som den kinesiske Twitter, mens Real Madrid har flere følgere på Facebook samt Instagram - dog med en marginal forskel på antal følgere. 

Når man snakker sociale medier, er det ligeledes relevant at kigge på følgernes interaktion med de sider de følger. Her er Barca igen det mest førende hold i verden. I 2018/2019 sæsonen var catalanerne det eneste fodboldhold i verden, der generede over én milliard interaktioner fra deres følgere. Her generede Barca 1086 milioner interaktioner fra klubbens følgere, dette er altså større end Manchester United (916), Liverpool (754), Juventus (749) samt Real Madrid (636).

.:FORSIDE:.