fbpx
Annonce

Barca har ikke vundet på Atléticos bane siden 2019

Simon Arun Vrábel - 08.01.23

// Atletico Madrid

Når Barca i aften møder Atlético Madrid i den spanske hovedstad, skal Xavi prøve at vende den negative statistik som fortæller, at catalanerne ikke har fået point med hjem fra madrilenernes hjemmebane siden 2019.

Atlético Madrid ligger i skrivende stund på en noget skuffende fjerdeplads i La Liga og selvom Barca har gjort det rigtig godt i ligaen, så venter der en meget svær kamp denne søndag aften. De rød- og hvidstribede fra Madrid har scoret syv mål i deres tre kampe efter VM-slutrunden og samtidig har Xavi har haft svært ved at genstarte den ellers velsmurte Barca-maskine.

Når Barca løber ind på Cívitas Metropolitano, der tidligere hed Wanda Metropolitano, er det første gang at den catalanske træner Xavi Hernández får fornøjelsen af at træde ind på det moderne stadion som træner. Xavi har én gang tidligere mødt Atlético som træner, men det var i holdenes sidste indbyrdes opgør på Camp Nou, som Barca vandt med hele 4-2, så der er gode nylige minder og erfaringer at trække på.

Artiklen fortsætter under annoncen


Xavi får da også i den grad brug for begge dele, for man skal helt tilbage til den 1. december 2019, for at finde det seneste opgør i Madrid hvor Barca fik point. Dengang scorede Messi kampens eneste mål i det 86. minut på et oplæg fra den tidligere Barca og Atlético Madrid spiller Luis Suárez. De seneste fem opgør er således endt med blot én sejr til Barca, to sejre til Atlético og to uafgjorte kampe. De sidste to hjemmekampe har hovedstadsklubben vundet med 1-0 og 2-0.

Atlético Madrid har dog haft en svær sæson i La Liga hvor har hele 11 point op til Barca på førstepladsen. Især før VM-slutrunden leverede madrilenerne nogle skuffende resultater, hvor man tabte til Mallorca og Cádiz og samtidig sluttede man allersidst i Champions League gruppen efter FC Porto, Club Brugge og Bayer Leverkusen. Efter VM-slutrunden har Diego Simeones tropper dog vundet samtlige tre kampe og scoret syv mål, hvor modstanderne dog har heddet CD Arenteiro og Real Oviedo i Copa del Rey og Elche i liga-regi.

Efter VM-slutrunden er det for Barcas vedkommende blevet til 1-1 imod Espanyol og den nervepirrende 3-4 sejr i pokalturneringen over Intercity. Barca ligger på en delt førsteplads med en bedre målscorer end ærkerivalerne fra Real Madrid, der lørdag tabte til Villarreal. Det giver Barca mulighed for at lægge lidt afstand i toppen af tabellen.

Kampen på Cívitas Metropolitano fløjtes i gang kl. 21.00 og den kan ses på TV2 Sport X.



.:FORSIDE:.