fbpx
Annonce

Barca har allerede overgået sidste års CL-indtjening

Peter Vyff - 27.10.23

// Champions League

Barca har fortsat store økonomiske problemer, hvilket til dels skyldes de dårlige europæiske resultater. Catalanerne har dog fået en perfekt start i dette års Champions League, og har dermed allerede overgået sidste sæsons indtjening.

Selvom ledelsen har arbejdet hårdt på at forbedre den hårdt ramte finansielle situation, så er det fortsat noget, der kræver stor opmærksomhed. Økonomien har især haft sine konsekvenser for Barca på transfermarkedet, hvor der ikke på samme måde som tidligere kan hentes spillere ind fra øverste hylde.

Catalanerne er derfor stærkt afhængige af alle de indtægter, som de kan komme i nærheden af, og især præmiepengene fra Barcas turneringer har en del at sige. Ledelsen har derfor også måtte sande, at de sidste to års missede avancement fra Champions League-gruppespillet har sat sig præg på økonomien.

Artiklen fortsætter under annoncen


Der er dog håb forude, og sådan som Barca har præsteret indtil videre i gruppespillet ser det ikke ud til, at holdet får problemer med at spille sig videre til knockout-fasen. Catalanerne har vundet samtlige tre kampe, og en uafjort om to uger mod Shahktar Donetsk kan endegyldigt sikre videre avancement.

Ledelsen håber dog på lutter sejre i gruppespillet, da det har stor indflydelse på holdets præmiepenge. Barca har dog allerede overgået sidste sæsons indtjening i Champions League.

Catalanerne tjente sidste år kun 6,53 mio. euro efter kun to sejre og en uafgjort i det indlendende gruppespil. Det har Barca allerede overgået i år med tre sejre, hvilket har indbragt klubben samlet 8,4 mio. euro, udover de 49,65 mio. euro, som holdet sikrede sig ved Champions League-deltagelsen.

Det er derfor helt naturligt, at ledelsen håber på tre sejre yderligere i gruppe H, da det kan bringe indtjeningen op på 16,8 mio. euro. Og i sidste ende får indtægten enorm betydning for Barcas finansielle stabilitet og konkurrencedygtighed på transfermarkedet.

.:FORSIDE:.