fbpx

Et nederlag mod Porto kan blive katastrofalt

FCBARCELONA.DK - 28.11.23

// Champions League // Porto

Når Barca i aften tager imod Porto, kan de med en sejr sikre sig videre deltagelse i Champions League. Modsat kan et nederlag bringe holdets videre deltagelse i fare, også selvom de skulle vinde over Antwerp i sidste runde.

Barca har stadig det hele i egne hænder, når det gælder om at komme videre i Champions League, men nederlaget mod Shakhtar Donetsk for tre uger siden, har åbnet gruppe H mere op.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Hvis to eller flere hold slutter på lige mange point efter de seks runder, er det indbyrdes regnskab der tæller. Her er Barca allerede dårligere indbyrdes med Shakhtar, da Barca vandt 2-1 hjemme og tabte 1-0 ude. Begge hold har dermed tre point indbyrdes, målscoren er 2-2, med det ukrainske udebanemål gør Shakhtar bedst indbyrdes i henhold til UEFA's regler.

Hvis Barca taber med 1-2 mod Porto, eller med et andet resultat, undtagen 0-1, vil portugiserne være bedst indbyrdes, også på grund af udebanemål. Det kræver dog at de vinder i aften på Estadi Olímpic, hvilket dog heller ikke er umuligt, som Barca spiller for tiden. Barca vandt som bekendt med 0-1 ude mod Porto.

Shakhtar tager imod Royol Antwerp i aften og her er ukrainerne storfavoritter. Vinder de kampen og taber Barca samtidig til Porto, vil catalanerne ryge ned på 3. pladsen i gruppen inden sjette og sidste spillerunde. Inden sidste runde vil Porto i givet fald have 12 point, Shakhtar 9 og Barca 9, samt 0 til Antwerp.

Barca møder Antwerp på udebane i sidste runde, men selvom de skulle få den ventede sejr, vil den videre deltagelse i Champions League ikke være sikret. Hvis Shakhtar lykkes med at vinde over Porto i Portugal, ville de tre hold nemlig alle slutte på 12 point og da Barca i givet fald vil være indbyrdes dårligere end de to rivaler, vil de ryge ud af turneringen.

Konklusionen er dermed, at hvis Barca skulle tabe til Porto i aften, kan de ikke længere selv afgøre deres videre skæbne i turneringen. Derfor er det uhyre vigtigt for Xavi og hans spillere, at de som minimum får det ene point i aften, for så kan se selv afgøre det mod Antwerp den 13. december.

Kampen mod Porto spilles kl. 21.00 og den kan ses på TV3 Sport..:FORSIDE:.