fbpx
Annonce

Historien melder om en vanskelig kamp mod Celta

Simon Arun Vrábel - 09.10.22

// La Liga // Celta

Kampene imod Celta de Vigo er ofte målrige og statistikken viser, at de to hold er meget lige. Det gør, at søndagskampen kan blive interessant for objektive tilskuere imens Barca-fans kan forvente en nervepirrende affære.

Søndag aften tager Barca hjemme imod Celta de Vigo og statistikken forud for aftenens kampen indikerer en målrig affære hvilket gør, at kampen kan blive svær at kontrollere for Xavis mandskab.

Barca og Celta de Vigo har i alt mødt hinanden 24 gange i løbet af de seneste år og selvom catalanerne har vundet flest opgør, så er det tydeligt, at holdet fra det nordvestlige Spanien kan bide fra sig. Barca har vundet 13 af de 24 kampe imens seks er endt uafgjort og fem med nederlag. Derudover er de seneste fem opgør endt særdeles målrigt med sejre til begge hold.

Der er nemlig blevet scoret i alt 20 mål i de sidste fem kampe og Barca har vundet to kampe imens to kampe er endt uafgjort. Den sidste tabte man tilbage i 2021 med 1-2 på hjemmebane. Målscoreren har heddet 12-8 og derfor kan udfaldet af kampen i morgen gå begge veje og det betyder, at Xavis mandskab skal yde en stærk indsats imod det galiciske hold, som bliver styret af cheftræner Eduardo Coudet.

Artiklen fortsætter under annoncen


Den argentinske cheftræner har fået en godkendt start på sæsonen, hvor Celta de Vigo i øjeblikket ligger midt i tabellen med tre sejre, tre nederlag og en enkelt uafgjort. Eduardo Coudets mandskab kommer til Camp Nou med en frisk sejr i bagagen, da man slog Real Betis med 1-0, men inden da havde holdet fra Galicien tabt til både Valencia og Atlético Madrid på udebane. Netop kampene på udebane er da også en akilleshæl, for her har man kun vundet én gang i denne sæson.

Normalt har Celta de Vigo flere tidligere Barca-spillere i truppen, men denne gang er kun Óscar Mingueza og Denis Suárez repræsenteret. Suárez skiftede fra Barca i 2019 imens Mingueza spiller i den nordspanske klub på et lejeophold. Truppen består dog af mange andre spændende profiler som Javi Galan, Oscar Rodríguez, som er på lån fra Sevilla, og holdets topscorer Iago Aspas, som har rundet 35 år.

Der er derfor ingen tvivl om, at kampen i morgen kan blive særdeles nervepirrende hvis ikke Barca kommer godt fra start, for selvom statistikken hælder lidt til catalanernes side, så lurer faren lige om hjørnet. Kampen imod Inter Milan må på ingen måde distrahere spillernes præstation, for hvis det sker, kan kampen hurtig blive unødvendig målrig og muligvis ende uafgjort. Holdet har derimod brug for at tanke selvtillid inden Champions League-kampen imod Inter Milan, som bliver efterfulgt af El Clásico i Madrid.

Camp Nou har dog været en stærk hjemmebane i denne sæson, hvor Xavis mandskab har scoret syv gange uden at lukke et eneste mål ind, så helt nemt bliver det sandsynligvis ikke for Celta de Vigo i La Ligas ottende spillerunde.

.:FORSIDE:.