fbpx

Kampene imod Villarreal er oftest meget jævnbyrdige

Simon Arun Vrábel - 27.01.24

 


I aften genoptager Barca ligaen med en hjemmekamp imod Villarreal, og et kig i historiebøgerne fortæller om kampe, som oftest er meget lige, og hvor der ikke skal meget til, at sejren vipper i den forkerte retning.

Selvom Barca rent statistisk har en lille overhånd, og Villarreal ikke er inde i nogen god stime, så er der brug for en toppræstation over hele banen, hvis ikke Xavis mandskab skal snuble og tabe yderligere point i titleforsvaret af den spanske liga.

Af de seneste fem indbyrdes opgør har Barca vundet fire og tabt en enkelt kamp med en samlet målscorer på 8-5 i catalansk favør. Det sidste opgør var dog en smal 3-4 sejr på udebane, hvor man vendte 3-2 til 3-4 på kun 20 minutter, imens kampen inden da var en smal 0-1 sejr. Den seneste hjemmekamp vandt man med 3-0 imens kampen forinden var et 0-2-nederlag på Camp Nou.

Artiklen fortsætter under annoncen


Selvom Barca i januar måned både har tabt til Real Madrid i Supercup-finalen og 4-2 i Copa del Rey-kvartfinalen imod Athletic Club Bilbao, så har spillet været bedre end man har set det i de senere kampe. Xavi var da også ude at rose spillernes indstilling efter nederlaget imod Bilbao, og der er i den grad brug for den samme indstilling i lørdagens hjemmekamp imod ”Den gule ubåd”, som Villarreal også bliver kaldt.

Villarreal er omvendt inden i en skidt periode, hvor man kommer fra en uafgjort kamp imod Mallorca, et nederlag til Las Palmas og inden da et tidligt pokalexit til Unionistas. Man skal således helt tilbage til slutningen af december, for at finde den seneste sejr, som var over Celta de Vigo. Holdet, som ledes af Marcelino Garcia, kan derfor hurtigt komme i problemer, hvis Xavis mandskab for en gangs skyld kan score et hurtigt mål.

Omvendt vil et hurtigt mål imod Barca igen gøre tingene svære for catalanerne, og derfor må spillernes koncentration og evne til at undgå personlige fejl, være den primære ingrediens til en sejr lørdag aften, da spillere som Ferran Torres, Lamine Yamal og Robert Lewandowski alle har været garant for mål i de seneste kampe. Kampen bliver samtidig den første hjemmebanekamp for Vitor Roque, som ankom til klubben i starten af januar måned.

Kampen spilles kl. 19.30 og den vises på TV2 Sport X.// Villarreal
.:FORSIDE:.