fbpx

Medie: Laporta har talt med Guardiola om trænervalg

Simon Arun Vrábel - 02.03.24

// Pep Guardiola // Joan Laporta

Barca står overfor et stort og svært valg, når man skal finde den kommende Barca-træner, og i den forbindelse har Barca-præsident Joan Laporta angiveligt rådført sig med Pep Guardiola, som er kommet med sin anbefaling.

De bedste beslutninger træffes sjældent alene, og derfor skulle Barcas præsident, Joan Laporta, have talt med den tidligere succes-træner Pep Guardiola, som ud af de mange mulige kandidater, angiveligt har peget på italienske Roberto De Zerbi, som i dag træner Brighton.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det er den catalanske radiostation, Catalunya Radio, som bringer historien, som de store catalanske aviser også har samlet op om, at Laporta og Guardiola skulle have haft en venskabelig snak om, hvem der ville være det bedste match til det ledige trænersæde efter Xavi.

Dengang Johan Cruyff levede var der ofte rygter om, at både Laporta, Guardiola og mange andre rådførte sig hos det hollandske fodbold-ikon, som selv den dag i dag, har stor indflydelse på Barcas DNA både på og udenfor banen. Derfor valgte Laporta i Cruyff’s fravær angiveligt at række ud til Guardiola, der trods sit job i Manchester City, stadig er medlem af FC Barcelona.

Radiostationen har ikke yderligere detaljer om samtalen, andet end at Guardiola altså anbefalede Laporta at gå efter De Zerbi, fremfor mange af de øvrige navne som nævnes på rygtebørsen. Den 44-årige italiener er i dag træner for Brighton, hvor Ansu Fati i øvrigt spiller på leje indtil slutningen af sæsonen.

Den primære udfordring med De Zerbi er, at han har en frikøbsklausul i sin kontrakt på 10 millioner euro, som Barca ikke ønsker at betale, men omvendt ønsker Brighton næppe at beholde italieneren, hvis han inderligt drømmer om at blive ny Barca-træner.

laporta35F

.:FORSIDE:.