fbpx

Pep Guardiola: 'Jeg forstår Xavis beslutning'

Peter Vyff - 30.01.24

 


At det er et ekstremt hårdt at være Barca-træner, er noget som Pep Guardiola kender til. Catalaneren kom i går med en række velmenende ord til Xavi, og forsikrede alle om, at presset i Spanien er langt højere end i Premier League.

Xavi stopper som Barca-træner til sommer, og selvom det ikke kommer som den største overraskelse, har det alligevel chokeret en stor del af fodboldverdenen. Størstedelen har dog stor forståelse for den tidligere Barca-spillers beslutning, da det er et ekstremt krævende job.

Artiklen fortsætter under annoncen


Ligeså snart holdet har spillet et par dårlige kampe, står pressen klar til at kræve en fyring. Det er alt sammen et pres, der nu er skyld i, at Xavi har besluttet sig for at opsige sin stilling til sommer. Det kommer ikke som nogen overraskelse for den tidligere Barca-træner Pep Guardiola, .

Han ved alt om, hvor krævende det er at stå i spidsen for Barca, og han havde derfor også kun støttende ord tilovers for Xavi, da han i går blev spurgt ind til opsigelsen.

'Jeg forstår Xavis beslutning. Efter min mening, kan presset i Spanien og England slet ikke sammenlignes. Det er 1.000 gange hårdere i Spanien. Seks pressekonferencer om ugen og adskillige kampe. Det pres, du føler hos Barca, kan ikke sammenlignes med nogle andre steder' sagde Guardiola til journalisten Sam Lee fra avisen The Athletic.

Den nuværende Manchester City-træner sagde selv op hos Barca i sin tid, hvor han direkte sagde, at han var udmattet og trængte til et sabbatår. Det bemærkelsesværdige dengang var, at selv Guardiola havde enorm succes i jobbet, var presset på ham massivt for at spille godt og vinde alle titler.// Pep Guardiola
.:FORSIDE:.