fbpx

Pep Guardiola: 'Døren til en Barca-retur er lukket'

Markus Johannessen - 10.06.24

// Pep Guardiola

Pep Guardiola talte med medierne i dag i anledning af en golfturnering. Her besvarede den tidligere Barca-træner flere spørgsmål om klubben, hvor han klart afviste at vende tilbage som træner en dag.


Den nuværende Manchester City-træner følger stadig nøje med i hvad der sker i Barca, hvor han groede som ungdomsspiller, tilbragte et årti som fast mand i førsteholdstruppen og fortsatte som succesfuld træner. Her er, hvad han havde af kommentarer til Barcas aktuelle situation.

Artiklen fortsætter under annoncen


'Jeg har fulgt med i trænerskiftet fra Manchester, men eftersom jeg ikke er i Barcelona, kender jeg ikke processen eller hvad der er sket internt, så jeg udtaler mig ikke om det. Jeg ønsker både Xavi og Hansi alt det bedste' indledte Guardiola før han blev spurgt ind til, om mediernes sammenligning mellem ham og Xavi, kunne have gjort skade på Xavis virke som træner. 

'Hvad der end er sket eller sagt, er det ikke min skyld. Jeg har været væk fra Barca i mange år, og jeg har intet med denne situation at gøre' slog den 53-årige City-manager fast, hvorefter han bekræftede at han ikke har intentioner om at vende tilbage til Barca i fremtiden. 

'For mig er døren til at vende tilbage som træner for Barca lukket. Nu handler det om Flick. Jeg har ikke arbejdet sammen med ham, men vi har mødt hinanden i Manchester et par gange. Det, han gjorde i Bayern, var ekstraordinært. Han vandt alt, har international erfaring, og man skal hjælpe ham indefra, støtte ham og tage det stille og roligt. Barca har spillerne til at være taktisk kreativ og sætte holdet op på mange forskellige måder. De har meget talent og er meget unge. De har et fantastisk hold. Man skal give ham tid, for ligaerne vindes ikke i oktober, han har brug for tid' lød det fra Guardiola.

'At være Barca-træner er en af de mest krævende jobs jeg nogensinde har prøvet. Alt bliver diskuteret. Man skal håndtere mange ting, der ikke har noget med fodbold at gøre' fortsatte den nuværende Premier League-mester, før han rettede fokus mod La Masia. 

'La Masia fejler aldrig, fordi de kender klubbens filosofi. Påvirkningen mellem elite og ungdom er enorm. Jeg kan ikke huske at jeg har set så stor en påvirkning siden. Disse spillere er afgørende. Man skal give dem tid, have tålmodighed, støtte dem godt og beskytte dem' udtalte Guardiola. 

Den catalanske City-træner blev også spurgt ind til Bernardo Silva, som længe har været rygtet til Barca, samt til situationen med João Cancelo, som har kontrakt i Manchester-klubben indtil 2027.

'Hvad der skal ske med Cancelo, skal du spørge hans repræsentant om. Man skal gøre det bedste for alle, men jeg kender ikke situationen. Hvis der ikke bliver en aftale, må han vende tilbage, men hvis han vil blive i Barca, og klubberne kan blive enige, så er det det, der sker' var det udramatiske svar.

'Med hensyn til Bernardo, så er det et spørgsmål for Barcas sportsdirektør. Der er blevet talt meget, men ingen har ringet. Jeg håber, han bliver, fordi han er essentiel for os, en juvel af en spiller. Der er blevet talt meget, men hvis man vil have en spiller, skal man ringe' afsluttede Barca-legenden.

guardiola3F

.:FORSIDE:.