fbpx

Guardiola: 'Xavi har min ubetingede støtte''

Simon Arun Vrábel - 16.01.24

// Pep Guardiola

Mandag aften modtog Pep Guardiola prisen som årets træner 2023 ved FIFA The Best gallaen i London. Her blev den tidligere Barca-træner bedt om, at give en kommentar til situationen i hans tidligere klub.

Imens Guardiola var i fokus for titlen som den bedste træner, hvor han i den forgangne sæson vandt The Treble med Manchester City, så var de mange journalister til årets gallashow ligeledes interesseret i at høre succestrænerens syn på, hvordan hans trænerkollega, Xavi, klarer sig i Barca.

'Jeg giver min ubetingede støtte til Xavi og spillerne, men spillerne må også træde i karakter og vise den kvalitet, som vi alle sammen ved at de har’, indledte Guardiola.

Artiklen fortsætter under annoncen


’Det er nemt at bebrejde træneren, men spillerne må også træde et skridt frem. Det er altid træneren som bliver kritiseret, men det er spillerne som spiller kampene. Hvis spillerne virkelig tror på deres træner, så må de også træde mere i karakter, for der er mange spillere, som har en kæmpe erfaring’ forsatte den tidligere Barca-træner ifølge avisen Sport, hvorefter der blev spurgt til 4-1 nederlaget til Real Madrid.

’Vi skal huske på at tage det roligt. Det var en finale, den blev tabt, og snart kommer der en anden finale. Der er mange kampe på en sæson, og vi må støtte Barca igennem hele sæsonen. Når den sidste kamp er færdig, kan man evaluere om det er gået godt eller skidt, og så skal der nok blive truffet beslutninger på det grundlag. Men indtil da bør vi støtte spillerne og træneren’, afsluttede Guardiola.

Pep Guardiola stod i spidsen for Barca i perioden fra 2008-2012, og i den tid vandt han La Liga tre gange, Supercuppen tre gange, Copa del Rey to gange, UEFA Supercup to gange, VM for klubhold to gange og Champions League to gange..:FORSIDE:.