fbpx
Annonce

Luuk de Jong: 'Ronald Araújo bliver verdens bedste'

Peter Vyff - 06.10.23

// Ronald Araujo // Luuk de Jong

Selvom Ronald Araújo startede sæsonen ud med at blive skadet, har han nu hurtigt fundet vej til startopstillingen igen. Det overrasker på ingen måde den tidligere Barca-spiller, Luuk de Jong, der forleden storroste uruguayaneren.

Barca hentede tilbage i 2018 det unge forsvarstalent Ronald Araújo hos Boston River i Uruguay. Mange havde ikke hørt om midterforsvaren, da han ankom til europæisk fodbold, men lige siden hans debut i 2019 har han gjort store fremskridt i en karriere, der tager fart år efter år.

Og netop debuten, som fandt sted imod Sevilla, er noget som Luuk de Jong husker rigtig godt. Den nu 33-årige hollænder spillede dengang for andaluserne, og han husker tydeligt førstegangsindtrykket af Araújo, hvilket han forleden udtalte sig om i et interview med den hollanske avis AD.

Artiklen fortsætter under annoncen


'Jeg spillede dengang for Sevilla, og husker tydeligt da Araújo fik debut i en kamp mod os. Jeg tænkte med det samme; dette er en verdensklassespiller i støbeskeen. Han var kun 20 år på det tidspunkt, men allerede hurtig, stærkt og god på bolden. Han er nu 24 år, og han bliver den bedste forsvarsspiller i verden indenfor en overskuelig fremtid' sagde De Jong.

Hollænderen nåede at dele omklædningsrum med Araújo i sæsonen 2021-2022, hvor han var udlejet til Barca. Angriberen mindedes her også en situation, hvor uruguayaneren blev bedt om at lukke af for Vinicius Jr. i en kamp mod Real Madrid: 'Ronald blev med vilje sat på højre back for at stoppe Vinicius Jr, og han havde ham i lommen hele kampen' jokede landsholdsspilleren.

Selvom den nuværende PSV Eindhoven-spiller kun nåede at spille én sæson for Barca, nåede han alligevel at sætte sit fodaftryk på holdet. De Jong var ellers en noget atypisk spiller for catalanerne, taget hans højde og drøjde i betragtning, men det blev alligevel til flere pointgivende scoringer, hovedsageligt kommende fra bænken.

luukdejong1

.:FORSIDE:.