fbpx
Annonce

Når 82% boldbesiddelse ikke er nok til at vinde

FCBARCELONA.DK - 07.12.20

© Getty Images
// Cadiz

Kan man tabe en fodboldkamp selvom man har bolden i 82% af tiden? Ønsker man svar på det spørgsmål, skal man bare kontakte FC Barcelona, for de kender svaret - og det er et rungende ja.

Alt kan ske i fodbold siger man og det gjorde det lørdag aften i Cádiz, da oprykkerne chokerede ved at besejre mægtige FC Barcelona med 2-1. Nu er det kommet lidt statistiske facts på bordet fra kampen og ud fra dem, burde andalusieren ikke have vundet.

Barca havde nemlig bolden i 82% af tiden og Cádiz altså kun 18. I første halvleg var fordelingen 80/20 og i anden halvleg 84/16. Dertil kommer en skudstatistik på 21-7 i Barcas favør og 13-5 i hjørnespark. Kigger man på skud indenfor rammen, var Barca klart bedst med 8-3. Disse tal tegner et billede af et markant overtag til Barca i alle spillets aspekter.

Alligevel gik det helt modsat af logikken. Hvordan kunne det ske, spørger mange Barca-fans sig. Svaret er nok ikke ligetil, men en vaklende defensiv og en uskarp offensiv, tillagt en nærmest resignerende indstilling hos nogle af spillerne, kan være gode bud.

Dertil kommer selvfølgelig, at man skal give stor credit til Cádiz-keeper Ledesma, der spillede en af sine bedste kampe i karrieren, samt en velfungernde Cádiz-defensiv, der kæmpede forbilledeligt gennem 95 minutter.

Ingen tvivler på de individelle kvaliteter hos samtlige 24 spillere i Barcas førsteholdstrup, men som hold fungerer det ikke. Gejstren mangler, ideerne udebliver og Messi er kun en skygge af sig selv.

Lægger man alt dette sammen har man svaret på, hvorfor man kan tabe en fodboldkamp trods 82% boldbesiddelse.

.:FORSIDE:.