fbpx

Officielt: Barca mere end fordobler holdets lønloft

FCBARCELONA.DK - 12.09.24

// La Liga

Torsdag eftermiddag offentliggjorde den spanske La Liga de forskellige klubbers lønloft for sæsonen. Her er den gode nyhed, at Barca har formået at fordoble det tilgængelige lønbudget i forhold til sidste sæson.

Barca har som bekendt befundet sig i en dyb økonomisk krise i de seneste år, hvor ledelsen med Joan Laporta i spidsen har måtte kæmpe en brag kamp for at genoprette klubbens finanser.

Torsdag kom så det første resultat af ledelsens arbejde, da La Liga kunne offentliggøre de spanske klubbers lønloft for denne sæson. Her er det værd at huske, at Barca i sidste sæson havde et lønloft på bare 204,16 millioner euro.

Artiklen fortsætter under annoncen


I denne sæson kan Barca glæde sig over at have hævet sit lønloft til 426,42 millioner euro og det er altså lykkedes for catalanerne at mere end fordoble det tilgængelige lønbudget i forhold til sidste sæson. Og det er endda sket uden den meget omtalte nye sponsoraftale med Nike, som endnu ikke er på plads og derfor ikke har haft indflydelse på regnskabet.

Dermed tager Barca et stort og vigtigt skridt i kampen for at vende tilbage til normale økonomiske tilstande i klubben. Der er dog stadig et lille stykke vej op til lønloftet på omkring 650 millioner euro, som man lå på i sæsonen 2022/23.

Det er uden overraskelse hovedstadsklubben fra Real Madrid, som topper listen med det højeste lønloft på knap 755 millioner euro. Herefter følger Barca med sine 426,42 millioner euro, mens Atlético Madrid indtager tredjepladsen med 310,75 millioner euro.

Se hele listen herunder.

capsalarial1

.:FORSIDE:.