fbpx
Annonce

Søndagens El Clásico er komplet uforudsigelig

FCBARCELONA.DK - 20.04.24

 


El Clásico skaber altid opmærksomhed verden over, hvor mange millioner vil følge med. Denne gang kommer kampen på et tidspunkt, hvor flere specielle aspekter spiller ind og det gør opgøret komplet uforsigeligt.

Real Madrid har fordel af hjemmebane i søndagens El Clásico og de fører samtidig La Liga med hele otte point ned til Barca. Dertil kommer, at de vandt det modsatte opgør i Barcelona med 1-2. Derfor må favoritværdigheden hvile på Madrids skuldre.

Opgørene mellem ærkerivalerne er dog altid svære at forudse, ikke mindst fordi der står æren på spil, for ingen af klubberne ønsker at tabe en Clásico.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det specielle denne gang er, at Barca går ind til kampen med en stor skuffelse i kroppen fra nedturen mod PSG. For Real Madrid er det helt modsat, for hos dem hersker euforien, efter at have sendt de forsvarende mestre fra Manchester City ud af Champions League.

Samtidig kan Real Madrid spille El Clásico uden det helt store pres, for med otte point ned til Barca, skal meget stadig gå galt for dem, hvis de taber til Barca. De vil have råd til at smide point og stadig vinde mesterskabet.

For Barca er det derimod sidste udkald, hvis der skal holdes liv i den spinkle mulighed for at indhente Madrid. Her er der intet at tage hensyn til, for der skal tre point på kontoen. Det øger presset på Xavi og hans spillere, men det bør samtidig være med at give dem ekstra motivation.

Netop disse omstændigheder kan vise sig at blive Barcas fordel. Real Madrids spillere vil måske ubevidst lade sig påvirke af, at en sejr for dem ikke er bydende nødvendig. Selvom de aldrig vil tage let på en Clásico, kan de leve med, at det ikke bliver til sejr. Det skal Barca evne at udnytte.

Det er derfor en Clásico hvor alt reelt kan ske og hvor resultatet enten vil skabe spænding i de sidste runder af ligaen, eller hvor mesterskabet i praksis bliver afgjort.

xavi116F

// El Clásico
.:FORSIDE:.