fbpx

Spansk statsanklager tiltaler Barca for korruption

FCBARCELONA.DK - 11.03.23

// Jose Maria Enriquez Negreira

Præsident Joan Laporta har nok at se til med at genrejse FC Barcelona og nu har han fået endnu mere at fokusere på. Den spanske statsanklager har åbnet en sag mod klubben for korruption da Bartomeu ledede klubben.

Sagen om påstået korruption har kørt de senere uger og nu kulminere det med, at Barca åbent tiltales for korruption. Sagen går tilbage til årene mellem 2016 og 2018, hvor klubben angiveligt har betalt mere end 10 mio. kroner til et selskab, der var ejet af næstformanden for ligaens dommerkomité, Jose Maria Enriquez Negreira.

Artiklen fortsætter under annoncen


Mistanken går på, at Barca på den måde forsøgte at få dommerne til at favorisere klubben i kampene. FC Barcelona anklages som klub, mens de tidligere præsidenter Josep Maria Bartomeu og Sandro Rosell, samt også Jose Maria Enriquez Negreira, anklages som ansvarlige personer.

Spørgsmålet er om Barca bevidst forsøgte at påvirke dommerne, eller om betalingerne skulle levere rapporter om unge talenter, som der også har været talt om.

Der er næppe tvivl om, at sagen kan udvikle sig meget alvorligt for Barca, for viser det sig, at der er hold i anklagerne, kan det medføre en meget hård straf, både økonomisk og sportsligt. Flere medier har allerede nævnt muligheden for tvangsnedrykning, hvis klubben kendes skyldig.

Samtidig tegner det også til at blive en langtrukken sag, som vil kræve ledelsens opmærksomhed og tage fokus fra det sportslige på banen..:FORSIDE:.