fbpx

Statistikken forudser svær kamp mod Real Sociedad

Simon Arun Vrábel - 04.11.23

// Real Sociedad

Selvom Barca har vundet de seneste tre besøg hos Real Sociedad, så fortæller et kig i historiebøgerne, at der venter Xavis mandskab en svær kamp på Estadio Anoeta med masser af chancer til begge hold, få mål og hårde nærkampe.

Der er aldrig et godt tidspunkt at møde Real Sociedad på udebane, men efter El Clásico-nederlaget er Xavis mandskab ekstra opsatte på at komme tilbage på sejrssporet, og det nordspanske hold er den første af en række modstandere i en sæsonafgørende november måned.

Imens Barca og Real Sociedad møder hinanden for første gang i denne sæson, stod de to hold overfor hinanden hele tre gange i sidste sæson. To opgør i ligaen og et enkelt i Copa de Rey, og især de seneste to opgør var meget tætte. Således tabte Xavis mandskab på hjemmebane med 1-2 i sidste sæson i den første kamp efter at mesterskabet var kommet i hus, men alligevel er det en kamp, som huskes for dens intensitet og de otte gule kort, som blev uddelt.

Artiklen fortsætter under annoncen


Tidligere på sæsonen vandt Barca til gengæld Copa del Rey-kvartfinalen med en smal 1-0 sejr, og det er kun 1-4 sejren fra tidligere på sæsonen, som gør, at den samlede målscore hedder 5-2 i Barcas favør. I forrige sæson vandt man også en smal 0-1 sejr på udebane og 4-2 på hjemmebane, så selvom der har været et par store sejre i blandt de seneste opgør, så peger pilen i højere grad i retningen af endnu en smal sejr lørdag aften i San Sebastián.

Barca går ind til opgøret med flere vigtige spillere tilbage fra skader, og således forventes det, at både Raphinha og Lewandowski kan spille fra start, mens der også har været flere rygter om, at Pedri vil få minutter efter næsten to måneders fravær. Den offensive power og behovet for at få lukket kampen hurtigst muligt, så man kan spare kræfter til næste uges Champions League-kamp mod Shakhtar Donetsk gør, at spillerne blæser Real Sociedad-spillerne omkuld fra første fløjt.

Barca kæmper for de tre point så man kan lægge pres på Real Madrid, som søndag aften møder Rayo Vallecano, imens Real Sociedad med en sejr kan lukke hullet op til Barca på fjerdepladsen, som inden opgøret er på fire point.

Kampen spilles lørdag aften kl. 21.00 og den vises på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.