fbpx

Tebas: 'Barcas underskud er på 200 mio. næste år'

Simon Arun Vrábel - 31.01.23

// La Liga // Gavi // Marcos Alonso

Det kom som et chok i Barca at man ikke kunne indskrive Gavi i dette transfervindue og efter at La Liga også har blokeret indskrivelsen af Marcos Alonso har La Liga-præsident Javier Tebas efterfølgende forklaret hvorfor.

Ifølge de catalanske medier så virkede det som en formsag, at man i vinterens transfervindue ville indskrive Gavi, og da man også havde tjent penge på salget af Memphis Depay kom turen til Marcos Alonso. Alligevel er ingen af spillerne blevet indskrevet på førsteholdet til stor frustration for klubben og nu forklarer La Liga-præsidenten, Javier Tebas, hvorfor.

'Årsagen til, at Barca endnu ikke kan indskrive Gavi er fordi, at indskrivelsen først gælder fra den kommende sæson og ikke den indeværende sæson. Næste år har klubben et underskud på 200 millioner euro og derfor hænger det ikke sammen, at man vil indskrive spillere på deres førstehold. Det er rigtigt, at de har sparet nogle penge på Piqué og Memphis og hvordan de vil bruge de penge er op til dem. Men vi skal huske på, at vicepræsidenten i Barca selv har udtalt, at klubben skal sænke deres lønomkostninger med et sted imellem 400 og 600 millioner euro'.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


De kedelige nyheder omkring Marcos Alonso og Gavi gør, at de nu er spiller nummer tre og fire, som venter i køen af spillere, som skal indskrives på førsteholdet. La Liga har tidligere afvist indskrivelsen af Ronald Araújo og Alejandro Balde. Det betyder, at den sportslige ledelse har en kæmpe opgave foran sig med at frigøre endnu flere lønkroner således, at det samlede underskud kan vendes til en profit, som kan styrke klubbens sportslige og kommercielle interesser på den lange bane.

Det bliver derfor yderst spændende at se, hvordan sommerens transfervindue udvikler sig. Hvis løntunge spillere som Jordi Alba, Sergi Roberto og Sergio Busquets alle forlader klubben vil det økonomisk hjælpe klubben gevaldigt, men omvendt vil det give Xavi en endnu større sportslig udfordring. Det er derfor slet ikke utænkeligt at vi får en travl sommer at se præcis som man så det sidste år.

På indtægtssiden kan spillersalg naturligvis hjælpe klubben økonomisk, men endnu vigtigere kan pokaler også bidrage til en øget kapital. Her er Barca forsat med i Europa League hvor man møder Manchester United imens man fører La Liga med fem point. Begge pokaler vil kunne give en betydelig sum penge i klubkassen.

.:FORSIDE:.