fbpx
Annonce

Ter Stegen kan blive historisk bedst i La Liga

Simon Arun Vrábel - 07.03.23

// Ter Stegen

Med endnu et clean sheet i søndagens kamp mod Valencia er, Marc-André ter Stegen lige nu den bedste målmand i ligaens historie og det er slet ikke usandsynligt, at han fastholder den titel når sæson slutter om 14 runder.

I denne sæson har Barcas tyske målmand Marc-André ter Stegen gjort Spotify Camp Nou til en fæstning i ligasammenhæng og det betyder at han med sin nuværende statistik, er er den bedste målmand i ligaens historie. For at beholde den flotte titel, skal tyskeren holde sit høje niveau og det er slet ikke usandsynligt med kun 14 runder tilbage.

24 kampe og kun otte mål imod sig er faktum for Barcas førstekeeper, som samtidig er ved at opbygge en legendestatus i klubben. Endnu flottere er det, at Ter Stegen kun har lukket ét mål ind på Spotify Camp Nou, som endda blev skudt ind på et straffespark, men det er faktisk ikke hjemmebanestatistikken som gør, at målmanden står overfor en meget imponerende rekord som den bedste målmand i den spanske liga – nogensinde.

Artiklen fortsætter under annoncen


Rekorden blev sat for første gang af Deportivo-målmanden Paco Liaño tilbage i sæsonen 1993/94. Dengang havde Liaño lukket 18 mål ind efter alle 38 runder og det er netop dén rekord som Ter Stegen nu jagter. Til sammenligning havde Liaño lukket ni mål ind – altså ét mere end Ter Stegen, og med kun 14 runder tilbage må Barca-målmanden altså kun lukke ni mål mere ind, hvis han skal sætte sig enehændigt på rekorden.

Rent faktisk deler Liaño i dag rekorden med Atlético Madrids nuværende målmand, slovenske Jan Oblak, for han leverede samme flotte bedrift i sæsonen 2015/16 ved at lukke 18 mål ind i 38 kampe. Efter den 24. spillerunde var han dog noteret for 11 indkasserede mål med Ter Stegen otte. Både Liaño og Oblak sluttede sæsonen med en koefficient på 0,47 mål imod sig per kamp, mens Ter Stegen i øjeblikket har en score på 0,33, så statistikken hælder i høj grad til Ter Stegens fordel.

Der venter dog forsat nogle svære kampe i løbet af de sidste 14 runder, hvor både Atlético Madrid og Real Madrid kommer på besøg, mens det altid intense opgør på udebane mod Espanyol også venter, så Ter Stegen og det ellers solide forsvar skal kæmpe hårdt, hvis tyskeren skal fastholde den flotte titel sæsonen ud.



.:FORSIDE:.